92 milionů korun na nové kotle rozdáno za 21,5 vteřiny

0

950 žádostí za 21,5 vteřiny – takový je výsledek poslední vlny kotlíkových dotací, o které dnes mohli lidé žádat prostřednictvím dotačního portálu v Královéhradeckém kraji. Rozděleno bylo 92 milionů korun. Maximální možná dotace na výměnu starého zdroje vytápění je 127 500 korun.

950 úspěšných žadatelů během dnešního dne dostane vyrozumění a od pátku si budou moci vyplnit formulář prostřednictvím dotačního portálu. Ucházet se o dotace mohou majitelé rodinných domů s vytápěním na tuhá paliva s ručním přikládáním nesplňujícím třídu 3, 4 nebo 5 dle ČSN EN 303-5.

V rámci této výzvy dochází k dočerpání takzvané druhé vlny kotlíkových dotací, kterou Královéhradecký kraj realizuje v rámci projektu Operačního programu Životní prostředí od roku 2017. V předchozí výzvě této vlny bylo rozděleno více než 100 milionů korun.

„O dalších více než 200 milionů korun bude kraj usilovat pravděpodobně začátkem roku 2019, aby nejpozději na podzim příštího roku mohla být vyhlášena další výzva. Půjde již o třetí vlnu Kotlíkových dotací a v součtu od roku 2016 o více než 600 milionů korun rozdělených mezi téměř 6000 žadatelů,“ informoval radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář