ZPRÁVY Kultura Královéhradecký kraj

Pochod za Rumcajsem láká turisty a sportovce na Jičínsko

Tradiční Pochod za Rumcajsem zahájil turistickou sezónu na Jičínsku. Účastníci absolvovali trasy až 35 km dlouhé a mohli si odpočinout na novém přídavném atrakci - loupežnické lavičce, která nabízí nádherný výhled na krajinu.

0

Včera Jiří Padevěd

Oslnivá kytarová kouzla a šansony v Adalbertinu

Článek představuje Lenku Filipovou, ikonu české hudební scény, která se proslavila svým jedinečným stylem, talentem a osobitou interpretací skladeb. Její koncerty jsou plné emocí a vzpomínek, a její osobitý altový hlas, melodické songy a poetické texty oslovují publikum nejen v České republice.

0

Před 2 dny Adam Wágner

Muzeum Náchod - propojení minulosti, přítomnosti a budoucnosti

Projekt "Živoucí pomezí" od Muzea Náchodska podporuje lokální patriotismus a vytváří pozitivní vztah k domovu. Jedná se o aktivní hranici mezi minulostí, přítomností a budoucností, propojuje lidi i přírodu.

0

Před 5 dny Miroslav Pucholt

Pivní pohoda Jaroměř 2024

Pivní pohoda Jaroměř 2024 láká na řemeslné ležáky, skvělou zábavu a výborné jídlo v Masarykových sadech. Nově budou k dispozici festivalové skleničky, které šetří plast a zlepšují chuť piva. Navíc je akce bez vstupného.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

Velikonoční zábava pro celou rodinu ve Svatém Vavřinci

Velikonoční oslavy na Vavřinci nabízí 5 dní aktivit pro celou rodinu. Ubytování v apartmánech, animační programy pro děti, cvičení pro dospělé, kuchařská show a tradiční moravské speciality. Okolí nabízí atrakce jako minigolf, Safari Park, lanovku na Sněžku a aquaparky.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Velikonoční zábava na Svatováclavském náměstí

Sousedské velikonoční setkání nabídne taneční večer a ruční dovednosti na Novém Hradci Králové. Aktivity pro děti i dospělé se konají na Svatováclavském náměstí, ZŠ Pešinova 146 a kostele sv. Antonína Poustevníka.

0

Před týdnem Jiří Padevěd

Divadlo Drak slaví 65 let a přivítá mezinárodní studenty

Mezinárodní setkání studentů vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum proběhlo v hradeckém Divadle Drak a přilákalo mladé talenty z celého světa. Akce nabídla sdílení zkušeností, workshopy a představení otevřená pro veřejnost.

0

Před týdnem Rebeka Schidt

Velikonoční zážitky čekají v Novopackém klášteře!

Velikonoční jarmark v Nové Pace nabídne bohatý program 23. a 24. března 2024. Akce se koná v Novopackém klášteře s výstavami, prodejem regionálních výrobků, dětskou dílničkou a kulturním programem.

0

Před 2 týdny Martin Kydlíček

Kraslice: Nádherné velikonoční díla v železnickém muzeu!

Vlastivědné muzeum v Železnici přivítalo návštěvníky s výstavou Zdobené kraslice a velikonoční pohlednice. Kromě toho, nabízí také přednášku Tradiční lidová strava a zvykosloví v období Velikonoc. Výstava je přístupná až do 5. dubna.

0

Před 2 týdny Martin Kydlíček

AUDIMAFOR slibuje mladou experimentální scénu

V druhé polovině března se koná netradiční divadelní festival AUDIMAFOR, nabízející experimenty mladých divadelníků. Festival proběhne ve Divadle Drak v Hradci Králové. Zaměřuje se na emoce, lidskou psychologii a dospívání. Vstupenky zdarma, kapacita omezená.

0

Před 2 týdny Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Jičín - město pohádky

Tradiční jičínský Pohádkový festival bude pokračovat, neboť Město Jičín se rozhodlo převzít pořádání 33. ročníku od Nadačního fondu Jičín - město pohádek. Město se stane hlavním organizátorem a bude řešit většinu organizačních záležitostí. Pro dlouhodobější řešení bude zpracována odborná studie a optimalizace právní formy organizátora.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Galerie moderního umění v Hradci Králové uvádí tři nové výstavy

Galerie moderního umění v Hradci Králové uvádí tři nové výstavy s díly současných i zaniklých umělců. Vernisáž představila práce Olbrama Pavlíčka, Jany Bernartové a Josefa Václava Škody. Nabídka zahrnuje sochy, grafiky, kresby, audiovizuální instalace a průřez drobnou plastikou z 20. až 40. let 20. století.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

S MojaKartou objevte poklady jižní Moravy a vychutnejte si gastro zážitky

MojaKarta - slevová karta jižní Moravy nabízí turistům slevy na ubytování, atrakce a gastronomii. Karta je virtuální, aktivuje se při ubytování na min. 2 noci v partnerském zařízení, platí po celou dobu pobytu. Projekt pod patronátem Centrály cestovního ruchu láká na výjimečné zážitky.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24
Studio UHK