ZPRÁVY Kultura Královéhradecký kraj

Divadlo Drak slaví 65 let a přivítá mezinárodní studenty

Mezinárodní setkání studentů vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum proběhlo v hradeckém Divadle Drak a přilákalo mladé talenty z celého světa. Akce nabídla sdílení zkušeností, workshopy a představení otevřená pro veřejnost.

0

Včera Rebeka Schidt

Velikonoční zážitky čekají v Novopackém klášteře!

Velikonoční jarmark v Nové Pace nabídne bohatý program 23. a 24. března 2024. Akce se koná v Novopackém klášteře s výstavami, prodejem regionálních výrobků, dětskou dílničkou a kulturním programem.

0

Před 5 dny Martin Kydlíček

Kraslice: Nádherné velikonoční díla v železnickém muzeu!

Vlastivědné muzeum v Železnici přivítalo návštěvníky s výstavou Zdobené kraslice a velikonoční pohlednice. Kromě toho, nabízí také přednášku Tradiční lidová strava a zvykosloví v období Velikonoc. Výstava je přístupná až do 5. dubna.

0

Před 5 dny Martin Kydlíček

AUDIMAFOR slibuje mladou experimentální scénu

V druhé polovině března se koná netradiční divadelní festival AUDIMAFOR, nabízející experimenty mladých divadelníků. Festival proběhne ve Divadle Drak v Hradci Králové. Zaměřuje se na emoce, lidskou psychologii a dospívání. Vstupenky zdarma, kapacita omezená.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Jičín - město pohádky

Tradiční jičínský Pohádkový festival bude pokračovat, neboť Město Jičín se rozhodlo převzít pořádání 33. ročníku od Nadačního fondu Jičín - město pohádek. Město se stane hlavním organizátorem a bude řešit většinu organizačních záležitostí. Pro dlouhodobější řešení bude zpracována odborná studie a optimalizace právní formy organizátora.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Galerie moderního umění v Hradci Králové uvádí tři nové výstavy

Galerie moderního umění v Hradci Králové uvádí tři nové výstavy s díly současných i zaniklých umělců. Vernisáž představila práce Olbrama Pavlíčka, Jany Bernartové a Josefa Václava Škody. Nabídka zahrnuje sochy, grafiky, kresby, audiovizuální instalace a průřez drobnou plastikou z 20. až 40. let 20. století.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

S MojaKartou objevte poklady jižní Moravy a vychutnejte si gastro zážitky

MojaKarta - slevová karta jižní Moravy nabízí turistům slevy na ubytování, atrakce a gastronomii. Karta je virtuální, aktivuje se při ubytování na min. 2 noci v partnerském zařízení, platí po celou dobu pobytu. Projekt pod patronátem Centrály cestovního ruchu láká na výjimečné zážitky.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24

Magický Michal: Navždy změní hraní pro děti i rodiče

Přijďte se bavit s Michalem Nesvadbou na jedinečné show pro děti a rodiče, plné smíchu a kreativity. Michal na hraní nabízí interaktivní zážitek, kde děti zažijí kouzlo hry a spojení zábavy s učením. Po představení se mohou těšit na společné fotografování s Michalem.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Tip na knihu: Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech

Po knize Červi v hlavě, kde byla Karin Novotná jednou ze čtyř autorek a autorů, vydává nakladatelství Golden Dog její další, tentokrát již samostatné dílo.

0

Před 4 měsíci Editor 1 Region24

Nina a ježkovo tajemství: detektivka pro nejmenší diváky

Režiséři Alain Gagnol a Jean-Loup Felicioli, kteří již mají na svém kontě nominaci na Oscara za Život kočky, vypráví tentokrát příběh desetileté Niny, jejího kamaráda Mehdiho a ježka, který ožívá v tatínkových příbězích na dobrou noc. Přečtěte si rozhovor s tvůrci, kterými jsou Alain Gagnol a Jean-Loup Felicioli.

0

Před 5 měsíci Andrea Region24

Doporučení na knihu: Hnízdo

Nakladatelství Golden Dog přišlo na český hororový trh s novou edicí. Edice Old School Horror přináší trochu pozapomenuté perly 80. let amerického hororu.

0

Před 5 měsíci Editor 1 Region24

Tip na knihu: Přidávání přátel Rozesílání pozvánek

Ludmila Svozilová vydala pod nakladatelstvím Golden Dog v roce 2021 svůj román Achernar.

0

Před 5 měsíci Editor 1 Region24

Bod obnovy, Vladimir 518 a Katarzia odhalují song k filmu

Už 21. září dorazí do kin počin, který podle dosavadních reakcí filmových recenzentů i diváků přináší naději a víru v to, že česká kinematografie není ještě zcela ztracena.

0

Před 6 měsíci Andrea Region24
Studio UHK