Doporučení knihy: Běsnění Kojota

Owl Goingback je autor, který se v roce 1996 uvedl jako rozený vypravěč a hororový autor, jenž má žánru co nabídnout.


Hned jeho prvotina, román Crota, si vysloužila cenu Brama Stokera za nejlepší prvotinu roku 1996. Owl Goingback se však překvapivě nestal nejplodnějším hororovým autorem.

Tento potomek Čerokíů a Čoktů se ve svém životě totiž nevěnoval jen hororu. Kromě toho, že začínal v Air Force jako mechanik motorů stíhaček a pak se pustil do provozování restaurace, profiloval se také jako autor dětských knih, nebeletristických publikací a funguje také jako ghostwriter – napíše knihu za vás (pokud jste celebrita), ale jeho jméno se nikde neobjeví.

V roce 2002 napsal Owl Goingback román Breed a pak se na celých sedmnáct let odmlčel. Ale v roce 2019 přišel s knihou Coyote Rage, kterou opět přesvědčil, že je stále stejně dobrým autorem. Získal cenu Brama Stokera za nejlepší román roku 2019. A právě touhle knihou se nakladatelství Golden Dog rozhodlo čtenářům tohoto amerického autora představit.

Kojot se vydal na vražedný lov a nezůstává po něm nic než spoušť. Musí zabít poslední lidské členy Velké rady Galun’lati, aby tak lidstvo ztratilo kontrolu nad světem. Pouze Krkavec se postavil jeho plánu a udělá cokoli, aby Lutherovi Watiemu, poslednímu člověku v Radě, a jeho dceři, pomohl. A bude přitom muset obracet svou kůži naruby.

Běsnění Kojota, jak se kniha v češtině jmenuje, je zajímavou ukázkou spojení indiánské kultury s hororem, realistických popisů násilí se snovými scénami, které jsou místy až pohádkové. Jedná se o jedinečnou kombinaci, kterou v hororu jen tak nenaleznete. Nakladatelství Golden Dog je pyšné na to, že vám může představit dalšího skvělého moderního autora amerického hororu.

Běsnění Kojota je na trhu od 13. prosince 2021.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/besneni-kojota/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy