Poslední aktualizace


O dopravě, zdravotnictví a školství v Jablonci nad Nisou

Vláda jednala s Královéhradeckým a Libereckým krajem o tématech spojených s rozvojem těchto regionů. Hlavním bodem byla dopravní infrastruktura, situace ve školství a zdravotnictví. V plánu je stavba nebo modernizace dálnic D11, D35 a obchvatů, výstavba nemocnic a změny systému financování škol.

0

Adam Wágner (Dnes)

Nový domov pro seniory ve Žďáru nad Orlicí

Nový domov se zvláštním režimem pro seniory vznikne ve Žďáru nad Orlicí. Královéhradecký kraj plánuje vybudovat moderní domov pro seniory, kteří potřebují neustálou péči. Nabídne 24 lůžek s širokým zázemím.

0

Nemocnice Náchod má nový urgentní příjem

Královéhradecký kraj zahájil druhou etapu modernizace náchodské nemocnice s investicí přes 136 milionů korun. Projekt zahrnuje nový centrální urgentní příjem a moderní stravovací provoz. Práce mají být dokončeny do konce roku.

0

Divadlo Drak slaví 65 let a přivítá mezinárodní studenty

Mezinárodní setkání studentů vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum proběhlo v hradeckém Divadle Drak a přilákalo mladé talenty z celého světa. Akce nabídla sdílení zkušeností, workshopy a představení otevřená pro veřejnost.

0

Rebeka Schidt (Včera)

Přesolená strava ve školních jídelnách?

Školní jídelny v Královéhradeckém kraji čelí problému nadměrného solení pokrmů. Krajská hygienická stanice zjistila, že 63 % vzorků polévek obsahuje více soli než doporučená norma.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Německý ovčák přežil otravu v zahradě

Na Slezském Předměstí v Hradci Králové byla v únoru nalezena zvířata, která se otrávila karbofuranem. Jednalo se o štěně německého ovčáka a čtrnáctiletou fenku. Majitelé zvířat se domáhají překvalifikování případu z přestupku na trestný čin trápení zvířat.

0

Rebeka Schidt (Před 3 dny)

Boj se sinicemi na Stříbrném rybníku začíná

Kempu Stříbrný rybník se snaží zlepšit kvalitu vody a bojovat se sinicemi vypuštěním dravých candátů. Cílem je přinést rybníku přirozenou rovnováhu a zlepšit rekreační možnosti.

0

Rebeka Schidt (Před 3 dny)

Škroupův dům v Osicích kraj záchrání za 70 milionů

Rekonstrukce chátrajícího Škroupova domu v Osicích je plánována. Po opravě má sloužit jako místo pro poštu, knihovnu a bistro. Náklady na rekonstrukci činí 70 milionů korun a budou hrazeny společně krajem a osickou radnicí.

0

Adam Wágner (Před 4 dny)

D35: Stěžejní dopravní projekt v Česku pokračuje

Pokrok na dálnici D35 z Hradce Králové do Jičína pokračuje svižně. Tato důležitá dopravní stavba má odlehčit přetíženou D1 a zlepšit spojení mezi východem a západem České republiky.

0

Adam Wágner (Před 4 dny)

Náchod se chystá znovuotevřít pramen IDA

Pramen minerální vody Ida v Náchodě dosud není otevřen pro veřejnost, neboť voda zatím nedosáhla ideální kvality pro distribuci. Specializovaná firma pracuje na úpravě vody a nutných bezpečnostních opatřeních. Obnova pramene Ida je důležitá pro návrat Náchoda na mapu lázeňských měst.

0

Adam Wágner (Před 4 dny)

Reprezentační A-tým poprvé v novém Hradci, čeká souboj s Bosnou

Čeští fotbalisté se připravují na generálku před evropským šampionátem se Severní Makedonií v Hradci Králové. Tým absolvuje soustředění v Rakousku a očekává atraktivní utkání na novém stadionu.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Velikonoční zážitky čekají v Novopackém klášteře!

Velikonoční jarmark v Nové Pace nabídne bohatý program 23. a 24. března 2024. Akce se koná v Novopackém klášteře s výstavami, prodejem regionálních výrobků, dětskou dílničkou a kulturním programem.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)

Kraslice: Nádherné velikonoční díla v železnickém muzeu!

Vlastivědné muzeum v Železnici přivítalo návštěvníky s výstavou Zdobené kraslice a velikonoční pohlednice. Kromě toho, nabízí také přednášku Tradiční lidová strava a zvykosloví v období Velikonoc. Výstava je přístupná až do 5. dubna.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)

Náchodské nemocnice má nový urgentní příjem a high-tech kuchyň!

Náchodská nemocnice se modernizuje, vylepšuje centrální urgentní příjem, kuchyň a jídelnu. Projekty zahrnují nové technologie, přestavbu prostor a zlepšení služeb pro pacienty i zaměstnance. Dokončení se očekává na podzim.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)

Nové sjezdovky Medvědín-Horní Mísečky

Nové sjezdovky Přehradní a Lesná ve Špindlerově Mlýně úspěšně zvětšily rozlohu sjezdovek o téměř 3 km, což je první významný krok k propojení areálů Medvědín/Horní Mísečky a Svatý Petr/Hromovka.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)