Unikátní motomuzeum v Šestajovicích láká na vzácné kousky

0

Muzeum Šestajovice, expozice, sbírka motocyklů, hračky, formy na bábovky, blog, region24


Muzeum v Šestajovicích na Náchodsku rozšiřuje expozici o nové atrakce. Kromě sbírky motocyklů a hraček, návštěvníci uvidí stovky forem na bábovky, paštiky, pivní lahve či vavřínové věnce. Otevřeno od 1. května.

Muzeum v Šestajovicích na Náchodsku je známé svou jedinečnou sbírkou motocyklů a hraček, které zaujmou návštěvníky všech věkových kategorií. A v letošním roce se majitel muzea, Petr Runštuk, rozhodl rozšířit expozici a připravit několik nových, zajímavých atrakcí. Těšíme se tedy na stovky forem na bábovky a paštiky, rozšířenou část s vavřínovými věnci a další překvapení.

Při prohlídce muzea nám Petr Runštuk ukázal první část expozice, kde mohou návštěvníci obdivovat zhruba 50 různých motorek. Mezi nejcennější kousky patří předválečné čtyřtaktní stroje Jawa 350 SV, OHV a dvoutaktní Jawa 250 Duplex. Tyto motocykly si získaly srdce sběratelů a nadšenců nejen pro svůj technický význam, ale také pro svůj nádherný vzhled.

V nově připravované expozici mohou návštěvníci očekávat pokladnu a prodej suvenýrů, spolu s expozicí vyznamenání a starých pivních lahví, které sbíral i otec majitele. Další částí bude klubovna a posezení, kde si návštěvníci budou moci prohlížet dobovou literaturu a povídat si o svých zážitcích z muzea.

Kromě motocyklů a vyznamenání si návštěvníci budou moci prohlédnout i další expozice věnované dětským hračkám. Na výstavě najdeme houpací koníky, kočárky, autíčka a další dětské hračky. Nejstarší kousek této expozice, houpací koníček, pochází zhruba z roku 1880.

Téměř dokončená expozice se zaměřuje na sbírku téměř 200 bábovkových forem, formiček na paštiky a čokolády, kuchyňských mlýnků a vah. Tyto kuchyňské pomůcky návštěvníkům připomenou dobu, kdy příprava jídla byla uměním a řemeslem.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář