Jičínská nemocnice rozšiřuje provoz mamologického pracoviště

Jičínská nemocnice obnovila provoz mamologického pracoviště a předešla tak jeho zániku. Oblastní nemocnice Jičín odkoupila obchodní podíl ordinace za účelem zachování kvalitní a dostupné mamologické péče pro ženy v regionu. Provod rentgenů zajišťuje kontinuální péči pacientkám a plánované obnovení ultrazvukového vyšetření na poliklinice.


Jičínská nemocnice zahájila provoz screeningového a mamologického pracoviště na jičínské poliklinice, čímž předešla zániku této zdravotní instituce, která je nepostradatelná pro mnoho žen v regionu. Tuto opatření nabrala oblastní nemocnice Jičín, která odkoupila obchodní podíl ordinace s cílem udržet provoz tohoto pracoviště a tak zamezit jeho zániku.

Úspěšný odkup ordinace dřívějšího provozovatele byl finalizován začátkem února. Kromě mamografu pokračuje nemocnice v provozu dvou skiagrafů – jednoho v Jičíně a druhého v Nové Pace, aby tak zajistila kontinuální zdravotní péči pacientkám. Předpokládá se také obnovení provozu ultrazvukového pracoviště na jičínské poliklinice v březnu.

Dřívější provozovatel mamologické ambulance v Jičíně začal poskytované zdravotnické služby omezovat již na konci loňského roku. To vedlo k situaci, kdy se mnoho žen nemohlo objednat na vyšetření. Management Oblastní nemocnice Jičín reagoval promptně a zahájil jednání o odkupu obchodního podílu s cílem zachovat kvalitní a dostupnou mamologickou péči pro ženy v regionu.

„Jsme potěšeni, že se nám podařilo obnovit provoz mamologického pracoviště, které je klíčové pro zdraví mnoha žen v našem regionu. Během ledna jsme se intenzivně snažili vyřešit všechny administrativní záležitosti, abychom co nejdříve mohli vyšetřit čekající pacientky. V současné době jsme zahájili provoz rentgenů v Jičíně a Nové Pace. Na spuštění provozu ultrazvuku na jičínské poliklinice pracujeme a do té doby tyto vyšetření zajišťujeme v nemocnici“, uvedl ředitel Oblastní nemocnice Jičín MUDr. Daniel Malý.

Oblastní nemocnice Jičín je největším poskytovatelem zdravotnických služeb na Jičínsku a druhou největší nemocnicí zřizovanou Královéhradeckým krajem. Navíc spadá pod Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s. a zahrnuje také Nemocnici v Novém Bydžově. Jičínská nemocnice disponuje celkovou kapacitou 505 lůžek, z toho 347 akutních a 158 lůžek následné péče. Je zde zaměstnáno přibližně 1100 lidí, z toho 700 zdravotníků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy