Rekonstrukce křižovatky Mileta: Změny pro řidiče, cyklisty a MHD od dubna

Hradecká MHD se připravuje na rekonstrukci Milety. Od dubna začne úprava křižovatky, zahrnuje úpravy tras MHD, dopravní omezení a bezkolizní propojení pro chodce a cyklisty. Rekonstrukce bude probíhat do konce roku 2026, celkové náklady přesáhnou 634 milionů Kč.


Velká změna čeká Hradeckou MHD, cyklisty, řidiče i chodce. Již během března budou probíhat přípravné práce a 2. dubna začne rekonstrukce jedné z nejvytíženějších křižovatek ve městě – Milety v Hradci Králové. Rekonstrukce, která je financována Ředitelstvím silnic a dálnic, městem a Královéhradeckým krajem, přinese úpravy linek městské hromadné dopravy, dopravní omezení pro řidiče a bezkolizní propojení pro chodce a cyklisty.

První etapa rekonstrukce se uskuteční mezi dubnem letošního roku a dubnem příštího roku. Během této doby bude uzavřen vjezd z křižovatky Mileta do Hradecké ulice a panelový příjezd od Benešovy třídy. Toto omezení si vyžádá úpravy linek MHD, které se musí přizpůsobit novým podmínkám. I přes tyto změny ale žádná linka nebude zrušena a nejsou plánovány žádné speciální nové linky kvůli dopravnímu omezení.

Postup rekonstrukce bude rozdělen do třech etap, na jejichž konci by měl být průjezd křižovatkou zlepšen a vzniknout tři nové bypassy pro přímé odbočení doprava, nové zastávky MHD a podchody pro chodce a cyklisty. Celá rekonstrukce by měla být dokončena do konce roku 2026 a celkové náklady přesáhnou 634 milionů korun včetně DPH.

V dalších etapách se počítá také s výstavbou malé Milety, která přinese lepší příjezd k fakultní nemocnici a otevře kapacitně odpovídající vyústění Benešovy třídy. Všechny tyto změny znamenají, že hradecká MHD bude muset čelit úpravám tras a změnám zastávek. Osobám cestujícím MHD se doporučuje sledovat aktuální informace o změnách jízdních řádů a plánovat svoji dopravu předem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy