Úžasný svět přírody: Juračka odhaluje krkonošská tajemství

Slavný český fotograf Petr Jan Juračka představuje fascinující svět přírodních věd prostřednictvím svých fotografií z nádherných Krkonoš. Jeho přednášky a krátké filmy přibližují návštěvníkům krásu i komplexnost přírody, mýty o přírodním prostředí a ekologii národního parku.


Slavný český fotograf a přírodovědec, Petr Jan Juračka, se v poslední době začíná čím dál více angažovat v dokumentaci neuvěřitelných jevů a příběhů z přírody. Je známý svými působivými fotografiemi, které zachycují okouzlující scenérie a momentky zcela nečekaných přírodních fenoménů. Hory Krkonoše jsou často náplň jeho práce, kterou si oblíbil od útlého dětství.

Vysokohorské krajiny a příběhy z přírody, které zde vznikají, ho inspirovaly k nejrůznějším dobrodružným cestám po světě i v České republice. Mezi nejznámější patří jeho cesta na kole kolem Labe od pramene až k moři, dokument o čistotě českého vzduchu a kontroverzní, avšak neočekávané filmové dílo Zrušme KRNAP!

Juračkovy přednášky se těší stále větší popularity, přičemž největší ohlas mají vždy ty, které afrontují mýty o přírodním prostředí. Jeho záběry z Krkonošského národního parku nenechávají žádné silové zákonitosti a vzácnosti přírody bez povšimnutí. Autor se také neléčitelně věnuje ekologii a systému ochrany přírody v národním parku.

Nejnovější přednášky Petra Jana Juračky přinesou několik krátkých přírodovědných filmů s krkonošskou tematikou, ve kterých přiblíží návštěvníkům jak nádhernou scenérii, tak i zajímavé postřehy a informace z natáčení. Posluchače zaujme nejen krásou ukrytou ve zvratech příbuzenských fenoménů, ale i krátkými postřehy z pozorování komplexnosti naší přírody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy