Vlak narazil do sesuvu: 107 pasažérů evakuováno bez zranění

Vážná železniční nehoda na Náchodsku způsobila evakuaci stovky lidí, když vlak najel do sesunutých balvanů. Nikdo nebyl zraněn, ale nehoda způsobila značné potíže železničnímu provozu v oblasti.


Na Náchodsku došlo k vážné železniční nehodě, při které vlak najel do sesunutých balvanů. Stovka lidí byla evakuována hasiči, avšak naštěstí se nikdo nezranil. Nehoda se stala nedaleko obce Olešnice v pátek kolem 13:40 hodin a způsobila značné potíže železničnímu provozu.

Podle informací hasičů z Krajského hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje se vlak zastavil náhle poté, co najel do sesunutých balvanů a zeminy. Ve vlakové soupravě cestovalo celkem 107 lidí, kteří byli evakuováni z vlaku hasiči ve spolupráci s policií.

Mluvčí policie, Šárka Pišlová, ujistila, že v průběhu nehody se nikdo nezranil, což však neznamená, že situace nebyla vážná. Hasiči museli zajišťovat evakuaci cestujících po vagonech a následně je odvézt do bezpečí pomocí svých evakuačních autobusů.

Předpokládaný konec omezení železniční dopravy byl původně stanoven na 15:25, ale kvůli obtížným pracím na místě se provoz nakonec obnovil až ve 17:30. Během této doby byla doprava v úseku mezi Olešnicí a Červeným Kostelcem značně omezena a musely být zavedeny náhradní autobusové spoje.

Na sociálních sítích se objevily fotografie z místa nehody, kde je vidět značné množství balvanů a zeminy na kolejích. Díky rychlému a profesionálnímu zásahu hasičů a policejních složek byla situace zvládnuta a cestující byli odvezeni do Hradce Králové.

Samotná příčina sesuvu zeminy a balvanů zatím nebyla zjištěna a bude předmětem dalšího šetření. Bez ohledu na to se nehoda stala připomenutím potřeby dodržování bezpečnostních opatření a pravidel při železniční dopravě, jak pro cestující, tak pro dopravní společnosti a jejich zaměstnance.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy