Nová cyklověž s kapacitou 120 kol na obzoru v Hradci Králové

0

Hradec Králové, samoobslužná parkovací věž, jízdní kola, 120 kol kapacita, cyklistické vybavení, blog, region24, zdravetrendy


Hradec Králové plánuje výstavbu samoobslužné parkovací věže pro jízdní kola, která nabídne kapacitu pro 120 kol a prostor pro uložení cyklistického vybavení. Výstavba začne v první polovině příštího roku a za dva roky by měla dosáhnout svého vrcholu.

Oblast centra Hradce Králové se připravuje na příchod významného cyklistického relikviáře - samoobslužné parkovací věže pro jízdní kola. Městská rada zamýšlí započít výstavbu v první polovině příštího roku, výstavba by tedy měla do dvou let dosáhnout svého vrcholu.

Nová cyklověž bude krásnou přidanou hodnotou do již tak cyklisticky přátelského prostředí, jakým Hradec Králové bezpochyby je. Umístěna bude strategicky na půli cesty mezi fotbalovým stadionem, který byl dokončen v minulém roce, a oblíbeným koupalištěm Flošna. Tato cyklistická 'oáza' nabídne kapacitu pro téměř 120 kol, což je skvělá zpráva pro cyklisty, kteří hledají bezpečné a pohodlné místo k parkování.

Co věž činí ještě atraktivnější, je skutečnost, že bude mít prostor pro uložení cyklistického vybavení a malých zavazadel, výjimečně praktické pro návštěvníky města. Hradecké technické služby budou provozovat tuto samoobslužnou věž, což znamená, že vše bude řízeno efektivně a profesionálně.

Rohový kámen tohoto ambiciózního projektu je náklad v předpokládané výši 22 milionů korun poskytnutý městem. Jak upřesnil náměstek primátorky pro investice, Lukáš Řádek, z TOP 09, konečná cena může být odlišná a bude záviset na soutěži. Stavba sama bude zahrnovat další vylepšení cyklistické infrastruktury, například více moderní a kapacitní parkovací stojany poblíž sportovních areálů.

Zajímavý je i fakt, že tento projekt by neměl být první cyklověží v Hradci Králové. Ve skutečnosti město již mělo dvě totožné stavby v minulosti. První byla postavena v roce 2013 a stála před hotelem Černigov u hlavního nádraží. Musela však být odstraněna v roce 2019 kvůli plánované demolici hotelu. Druhá věž byla u obchodního centra Futurum a také již neexistuje. Tato nová cyklověž by měla obnovit tento cyklistický fenomén a přinést ho zpět do srdce Hradce Králové.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář