Dr. Nella Mlsová zvolena novou děkankou

Dr. Nella Mlsová byla zvolena novou děkankou Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové a její vedení se ujme v červnu. Zaměří se na celospolečenské řešení situace PdF, její postavení ve struktuře UHK a vnitřní fungování fakulty.


V červnu letošního roku se ujme vedení Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové nová děkanka, Dr. Nella Mlsová. Dosavadní proděkanka pro vědu, výzkum a umění, rovněž působí jako vedoucí Oddělení jazykové a literární kultury na Katedře českého jazyka a literatury. Dle mluvčího UHK, Jakuba Nováka, již bylo potvrzeno, že dr. Mlsová fakultu povede až do roku 2028.

Akademický senát PdF UHK měl možnost volby mezi dvěma kandidáty, přičemž druhým adeptem byl doc. Adrián Agricola z Katedry tělesné výchovy a sportu. Plány dr. Mlsové jsou založeny na třech základních pilířích, jimiž jsou celospolečenské řešení situace Pedagogické fakulty, její postavení ve struktuře Univerzity a vnitřní fungování fakulty samotné.

Stávající děkan PdF UHK, prof. František Vaníček, popřál nově zvolené děkance i celé fakultě mnoho úspěchů. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že v osobě dr. Mlsové je záruka úspěšného pokračování vedení fakulty směrem k dalšímu rozvoji. Profesor Vaníček rovněž ujistil dr. Mlsovou o svém záměru plně ji podpořit a spolupracovat.

Dr. Nella Mlsová má své ruce plné zkušeností, nejen jako vedoucí Oddělení jazykové a literární kultury na Katedře českého jazyka a literatury, ale také jako garantka bakalářského studijního programu Jazyková a literární kultura. Kromě toho je členkou oborové rady Ph.D. studia Teorie a dějiny české literatury a VR PdF UHK. Její vědecká činnost zahrnuje řešení projektů GAČR, SV a ESF.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy