Jičín - město pohádky

Tradiční jičínský Pohádkový festival bude pokračovat, neboť Město Jičín se rozhodlo převzít pořádání 33. ročníku od Nadačního fondu Jičín - město pohádek. Město se stane hlavním organizátorem a bude řešit většinu organizačních záležitostí. Pro dlouhodobější řešení bude zpracována odborná studie a optimalizace právní formy organizátora.


Po několika měsících nejistoty se zdá, že tradiční jičínský Pohádkový festival si zachová svou kontinuitu. Město Jičín se totiž rozhodlo vzít otěže pořádání letošního 33. ročníku do svých rukou, a to po Nadačním fondu Jičín – město pohádek, který se hrál o letošní ročník kvůli nedostatku finančních a personálních prostředků. Podle místostarostky Aleny Stillerové (ANO) bude nadační fond v nové struktuře pořádání festivalu spolupořadatelem.

Uzávěra collaboration.setformát='' Collaboration.smlouva='' Město='' Nadační='' vzájemně='' vymění='' prasklém='' původním='' pohádky='' ne'dá='' zmách='' z.organizování='' z.organizování=''>.

Město Jičín se tak stane hlavním pořadatelem Pohádkového festivalu a bude mít na starosti většinu organizačních záležitostí. Nadační fond bude nadále fungovat, ale jeho činnost bude omezena na administrativní zajištění, inkasování sponzorských darů a správu materiálů použitých na festivalu.

O záchraně Pohádkového festivalu se aktivně jednalo již od podzimu loňského roku, kdy Jičín vypsalo výběrová řízení na pozici produkčního festivalu a založil pětičlenný přípravný tým. Nová organizace přípravy festivalu přinesla větší operativnost a kontrolu nad jeho přípravou. Kromě produkčního festivalu se přípravného týmu účastní také dramaturg, vedoucí technická četa, produkce divadel a koncertů a vedoucí městského odboru kultury.

Radnice si ale uvědomuje, že dlouhodobě je pořádání festivalu přímo městem neudržitelné. Z toho důvodu bude zpracována odborná studie, která navrhne dlouhodobě udržitelnou organizaci Pohádkového festivalu a optimální právní formu organizátora. Díky této studii by tak mělo být rozhodnuto o budoucnosti Nadačního fondu Jičín - město pohádek a jeho případné transformaci do jiné právní formy.

Radní doufají, že by nová koncepce měla být nastavena do konce letošního roku a že přípravy příštího ročníku již běží v novém formátu. Pevně věří, že tradiční jičínský Pohádkový festival nadále zachová svoji jedinečnost a přinese radost nejen návštěvníkům, ale i městu Jičín a jeho občanům.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy