Nákladní auto ve Svinarech narazilo do viaduktu

Nákladní auto VW Crafter nerespektovalo omezení výšky a narazilo do podjezdu. Řidič ignoroval značku a způsobil škody za 130 tisíc korun na vozidle a nákladu, plus 2000 korun na podjezdu. Udělena pokuta 1500 korun.


Dnes dopoledne se stala nehoda v obci Svinary, když řidič nákladního vozidla VW Crafter nerespektoval omezení výšky a narazil do podjezdu. Dopravní policisté byli na místo odesláni v 10 hodin ráno, uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Nehoda se stala na silnici I/11, kde vozidlo jel ve směru od Slatiny. Přestože byla na přístupové cestě umístěna dopravní značka označující „zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje 2,8 m“, řidič toto omezení ignoroval a pokusil se projet pod nízkým viaduktem.

Jelikož bylo vozidlo vyšší než povolených 2,8 m, horní část nákladního auta při pokusu o průjezd narazila do konstrukce podjezdu. Následkem toho došlo k poškození vozidla a nákladu, což výše škody bylo odhadnuto na 130 tisíc korun. Navíc byla způsobena škoda na konstrukci podjezdu ve výši 2000 korun.

Hasiči vyjeli na místo nehody společně s kolegy z @Spravazeleznic do městské části Hradec Králové, Svinary. Jak uvedli hasiči na sociální síti X, při jejich zásahu byla železniční trať na krátkou dobu uzavřena.

Naštěstí došlo k nehodě bez jakéhokoli zranění. Policisté provedli dechovou zkoušku u 54letého řidiče, která vyloučila přítomnost alkoholu. Policisté na místě řešili přestupek a udělili řidiči pokutu ve výši 1500 korun, podle slov mluvčí policie.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy