Nemocnice Náchod má nový urgentní příjem

Královéhradecký kraj zahájil druhou etapu modernizace náchodské nemocnice s investicí přes 136 milionů korun. Projekt zahrnuje nový centrální urgentní příjem a moderní stravovací provoz. Práce mají být dokončeny do konce roku.


V areálu náchodské nemocnice oznámil Královéhradecký kraj zahájení rozsáhlých stavebních prací v rámci druhé etapy modernizace nemocnice. Celková investice do projektu, který zahrnuje výstavbu nového centrálního urgentního příjmu a moderního stravovacího provozu, přesáhne 136 milionů korun bez DPH. Tyto práce by měly být dokončeny do konce letošního roku.

Zástupci kraje, zhotovitele i města Náchod navštívili místo zahájení stavebních prací. Mezi hlavní představitele patřili první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, hejtman Martin Červíček a starosta Náchoda Jan Birke. Projekt navazuje na první etapu modernizace nemocnice, která byla úspěšně dokončena v předchozím volebním období.

Hejtman Červíček uvedl, že modernizace náchodské nemocnice je nezbytná a současně s ostatními krajskými oblastními nemocnicemi se staví centrální urgentní příjem a gastro provoz. Součástí investice za 87 milionů korun bez DPH je výstavba centrálního urgentního příjmu a další související stavební práce, které mají zlepšit efektivitu, přístup a orientaci v areálu nemocnice.

První náměstek hejtmana Bulíček popsal, že projekt zahrnuje stavební úpravy dvou stávajících pavilonů A a B, přístavby a nový krytý příjezd pro sanitky. Součástí je také rekonstrukce přístupového prostoru u vjezdu do areálu nemocnice, přičemž vše navazuje na již dokončené parkoviště.

Projekt také zahrnuje investici do rekonstrukce a rozšíření stávajícího gastro provozu, který bude dosahovat nejvyšších hygienických standardů a vyšší hospodárnosti. Radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink informoval, že ve výsledku budou pacienti i zaměstnanci nemocnice moci využívat moderního stravovacího provozu s nejnovějšími gastrotechnologiemi.

Provoz stávající kuchyně byl kvůli stavebním pracím dočasně uzavřen a nemocnice provozuje dočasnou kuchyni v areálu bývalé průmyslové školy v Opočně. Náklady na celkem nový gastroprovoz činí 49 milionů korun bez DPH, které zahrnují stavební úpravy, přístavbu pavilonu a gastrotechnologie.

Královéhradecký kraj neustále investuje do náchodské nemocnice a dalších zdravotnických zařízení ve svém regionu. Například v nemocnicích v Jičíně, Rychnově nad Kněžnou, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem již probíhají další stavební práce na modernizaci a rozšíření jejich kapacit a služeb, včetně výstavby nových pavilonů a parkovacích domů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy