Nové tarify MHD v Hradci Králové

Od 1. března došlo ke změnám v MHD Hradec Králové, včetně nového tarifu pro krátké vzdálenosti za 14 Kč. Zavedena byla také platba kartou pomocí telefonu s 60minutovou jízdenkou za 25 Kč. Cestující si musí přizpůsobit novým podmínkám.


Od 1. března letošního roku došlo k důležitým změnám ve výši jízdního a podmínkách cestování v královéhradecké městské hromadné dopravě (MHD). Hradec Králové se rozhodl aktualizovat svůj systém tarifů, který byl v platnosti po dobu 8 let, a přinést výhodnější cestování pro své obyvatele a návštěvníky.

Tyto změny zahrnují zavedení nového tarifu pro krátké vzdálenosti s cenou 14 Kč, který je určen pro cestující, kteří potřebují cestovat pouze do 10 minut. Tento nový tarif nabízí výhodnější možnost pro ty, kteří cestují na kratší vzdálenosti v rámci města a chtějí ušetřit na jízdném.

Dále byla zavedena možnost platby jízdného platební kartou, která je nyní uložena přímo v mobilních telefonech cestujících. Tato novinka umožňuje rychlejší a pohodlnější způsob placení jízdného, jelikož stačí přiložit telefon ke čtečce ve vozidle a peníze jsou automaticky strženy z bankovního účtu. Jízdenka za 25 Kč placená touto metodou má nyní platnost 60 minut a je neomezeně přestupní.

I přes tyto změny však někteří cestující zaznamenali problémy s novým odbavovacím systémem. Například Patrik Šťastný, jeden z uživatelů MHD, uvedl, že systém reaguje poměrně pomalu a způsobuje zpoždění při výstupu z vozidla. Doposud není zřejmé, kdy se situace zlepší, avšak dopravní podnik se problémů snaží vyřešit ve spolupráci s dodavatelem a bankou.

Kromě toho stojí za zmínku, že cestující s městskou kartou mají nyní dvě možnosti, jak využít zvýhodněné jízdné do 10 minut. Buď mohou při nástupu do vozu na čtečce vybrat tento tarif za 14 korun, anebo mohou označit městskou kartu při nástupu i při výstupu, což je ale mnohdy komplikované.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy