Solnická průmyslová zóna láká firmy na pozemky

Královéhradecký kraj nabízí 22 ha pozemků v industriální zóně Solnice-jih u Škoda Kvasiny. Výstavba infrastruktury začala loni, firmy vzniklým zónou mohou vytvořit až 500 pracovních míst.


Královéhradecký kraj otevírá dveře investorům nabídnutím pozemků v industriální zóně Solnice-jih, která se nachází v těsné blízkosti automobilové výroby Škoda Kvasiny na Rychnovsku. Nová průmyslová zóna, která disponuje téměř 22 hektary plochy, představuje atraktivní příležitost pro firmy, které hledají místo pro rozšíření svých operací.

Královéhradecký kraj zahájil výstavbu infrastruktury v zóně Solnice-jih loni v říjnu, aby učinil tuto oblast přitažlivou pro potencionální investory. Jak potvrdila Jana Jiráňová z Centra investic Královéhradeckého kraje, aktuálně je zde probíhající výstavba inženýrských sítí, které poskytnou základní zázemí pro budoucí investory.

Pozemky jsou na trhu za cenu 1200 korun za metr čtvereční. Nicméně, jsou některé podmínky, které musí zájemci splňovat. Musí být aktivní v zpracovatelském průmyslu, strategických službách nebo technologických centrech, musí koupit minimálně čtvrtinu hektaru a zavázat se, že se budou působit na daném místě alespoň deset let.

Koupě pozemků pro tuto zónu se ukázala jako výhodná pro kraj, protože se mu podařilo realizovat výkupní ceny za polovinu odhadované ceny. Podle krajského radního pro majetek Václava Řehoře se tímto dokázaly ušetřit značné prostředky z veřejných rozpočtů.

Předpokládá se, že firmy vytvoří v zóně až 500 nových pracovních míst, což by mělo přispět k ekonomickému růstu regionu. Avšak, hrozí zde nedostatek kvalifikované pracovní síly, což by mohlo představovat výzvu pro nově se usazující firmy.

Pro velké investory nabízí Solnice-jih i dobrou dopravní dostupnost díky naplánovanému obchvatu Solnice a Častolovic a zbrusu nové železniční zastávce Lipovka. Nabídky od zájemců bude královéhradecké hejtmanství přijímat do 3. května a hodnotící komise se sejde 6. května.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy