Poslední aktualizace


V dubnu začíná 12 dopravních staveb na krajských silnicích

V dubnu začíná 12 krajských dopravních staveb v různých regionech. Celkově je pro letošní rok připraveno 57 stavebních akcí, které se zaměřují na rekonstrukci a opravy silnic a mostů. Roční investice dosahují 1,2 miliardy korun. Hejtman Martin Červíček děkuje řidičům za trpělivost během stavebních prací.

0

Královéhradecký kraj podpoří pět filmových projektů

Královéhradecký kraj vyčlenil 6 milionů korun na podporu audiovizuálního průmyslu. Program zahrnuje financování pěti projektů, které v daném regionu natáčejí. Cílem iniciativy je rozvoj místní tvůrčí aktivity, podpora audiovizuálního umění a posílení ekonomiky v kreativním a kulturním sektoru.

0

Putování ke studánce Panny Marie

1. května 2024 se koná Putování ke studánce Panny Marie Bolestné ve Záměli. Setkání je ve 13 hodin. Trasa dlouhá 3 km je vhodná i pro kočárky. Akci doprovodí vodník Floriánek s "živou vodou", Adélka s koláčky a vystoupení Kolednic. Připraveno je i občerstvení v Hostinci u Karla IV.

0

Jiří Padevěd (Včera)

Zastupitel Třebnouševes podezříván ze založení černé skládky

Zastupitel malé obce Třebnouševes, Jiří Zeman, je pod drobnohledem policie kvůli nelegální skládce odpadu. Zeman tvrdí, že jde o zeminu a suť z rekonstrukce jeho domu a že tuto akci schválilo zastupitelstvo obce.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Cizinci vykrádali domy, škoda dosáhla 1,5 milionu

Dva muži z Gruzie ve věku 29 a 30 let byli zatčeni na Chomutovsku pro podezření z řady trestných činů, včetně krádeže a poškozování cizích věcí. Celková škoda přesahuje 1,2 milionu korun. Oběma hrozí tresty od 2 do 8 let vězení.

0

Miroslav Pucholt (Před 6 dny)

Na hrad Pecka se od 20. června vrátí třídenní Harantovské slavnosti

Hrad Pecka se těší na nový zvon Kryštof Harant a kulturní akce. Harantovské slavnosti historického zpěvu proběhnou od 20. června, později zazní jazz od Lacu Décziho. Návštěvníci si tak užijí historii, kulturu a přírodu.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Den Země v Horním Maršově

Program akce zahrnuje brigádu, jarní výletování, pálení biouhle, Krkonošský jarmark a vzdělávací odpoledne, vystoupení pěveckého sboru, loutkové divadlo, hudební relaxaci a celodenní aktivity pro děti. Nabídka zahrnuje také prodej regionálních výrobků, jídla a nápojů.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

V podzemí vypěstoval půl tuny konopí, soud uložil farmáři 10 let

Petru Včeliš, obviněný z nelegálního obchodování s marihuanou, mohl být odsouzen k 8-12 letům vězení. Původně hrozilo 10-18 let, ale trest byl snížen kvůli nejasným důkazům o zisku. Včeliš odmítá tvrzení o nelegálním prodeji, tvrdí, že konopí pěstoval pro terapeutické účely.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Do Hradce se vrátí sdílené elektrokoloběžky

V Hradci Králové se do města vrátí elektrokoloběžky Lime a TO-MI electro. Město přijalo službu pod přísnými podmínkami, omezením počtu strojů a rychlosti jízdy. Elektrokoloběžky budou moct parkovat jen v určených zónách.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Ida - legendární minerálka v Náchodě se vrací

Minerální voda Ida v Náchodě má po znovuotevření pramene méně bublinek než dříve, říkají návštěvníci. Vrty byly znovu otevřeny po dlouhé přestávce a balneotechnik sleduje návrat k původnímu složení.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Vraky aut zaplevelují Hradec Králové:

Město Hradec Králové bojuje se stovkami opuštěných automobilů, u kterých v některých případech rozhoduje soudní řízení o jejich odstranění. Aplikace Munipolis pomáhá s lokalizací a odstraňováním těchto vozidel, ale jejich počet stále narůstá.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Azyl pro zvířata: modernizace a větší spolupráce s veřejností

Útulek pro zvířata v Hradci Králové získal nové vedení a prošel změnami. Investice do infrastruktury, nové posezení pro veřejnost a obnovení vycházek se psy patří mezi klíčové novinky.

0

Lenka Hubingerová (Před týdnem)

Nová pošta v sídle banky komplikuje parkování

Nová pobočka České pošty v hlavním centru banky nabízí lepší prostředí a služby pro zákazníky. Pobočka je bezbariérová a zahrnuje vyznačení pro nevidomé. Navzdory vylepšením však nová adresa způsobuje potíže s parkováním.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Podpora přeshraničních projektů v Česko-Polském regionu

Monitorovací výbor programu Interreg Česko-Polsko 2021-2027 podpořil projekty s účastí partnerů z Královéhradeckého kraje. Všech sedm projektů v prioritě Cestovní ruch obdrželo vysoké evropské dotace, celkem 2 370 721 eur.

0

Michaela Prokopová (Před 2 týdny)

Dálnice D11: Antimonopolní úřad zrušil výběr Budimexu

Výstavba dálnice D11 na Trutnovsku se zdrží, ÚOHS zrušil výběr zhotovitele, Budimexu - má problém s referencemi. Výběr je vrácen do fáze hodnocení nabídek.

0

Ester Vohradská (Před 2 týdny)