Alkohol na veřejnosti v Trutnově omezuje vyhláška

Komunikace mezi občany a městskou policií v Trutnově se zlepšila, avšak problém s pitím alkoholu na veřejnosti přetrvává. Nová vyhláška umožňuje strážníkům zakázat konzumaci alkoholu na veřejnosti a vykázat osoby z daného místa.


Úspěšná komunikace mezi občany a městskou policií v Trutnově je nyní lepší než kdy dříve, podle vedení městské policie. Trutnovští senioři jsou již obeznámeni s těmi, kteří je má na starosti, a výsledkem není nic menšího než větší úroveň důvěry mezi stranami.

Mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková uvedla, že městští strážníci se každý rok potýkají s desítkami případů spojených s pitím alkoholu na veřejnosti. Bohužel, až do poslední doby neměli strážníci žádnou účinnou metodu, jak tento problém řešit.

Avšak, nová obecně závazná vyhláška přináší změnu. Díky této legislativě, mohou strážníci nyní nejen ukončit nezřízenou konzumaci alkoholu na veřejných místech, ale také vykázat osoby z daného místa. Pokud se jedná o opakované porušení, strážníci mají nyní možnost udělit pokutu.

Toto je zcela nezbytný krok vpřed v boji proti veřejnému konzumu alkoholu, a to hlavně pro zajištění klidu a bezpečnosti obyvatel města. Vedení městské policie v Trutnově doufá, že účinnější řešení tohoto rozšířeného problému povede k většímu respektu zákonů a obecních nařízení v rámci komunity.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024