Divoká honička s pervitinem a dítětem v autě

Zdrogovaný řidič s plačícím chlapcem ujížděl policistům v Hradci Králové. Dítě poděkovalo policistům za záchranu. Muž jel pod vlivem pervitinu a již neměl platné řidičské oprávnění. Za své činy hrozí trest odnětí svobody na 3 až 8 let.


V pondělí odpoledne se v Hradci Králové odehrála dramatická honička, kdy policisté pronásledovali zdrogovaného řidiče Audi A6 po několika ulicích ve městě. Na Tinderách na něj čekala záchranná policejní hlídka_pohotovostního a eskortního oddělení.

Řidič však nereagoval na pokyn k zastavení a pokračoval v jízdě přes Štefčovou, Mrštíkovou, Náhonem a silnicí k Lesnímu hřbitovu. Zde přejel několik lesních cest a nakonec byl donucen zastavit na silnici I/35 vedoucí k Běží, kde měla již hradecká policie zřídila zátaras. Poté ho policisté zadrželi a omezili na svobodě. Z vůzku vytáhli plačícího šestiletého chlapce, který dokonce stihl poděkovat policistovi.

Řidič byl následně podroben dechovému testu na alkohol a orientačnímu testu na drogy. Test na alkohol byl negativní, avšak drogový test vyšel pozitivně na pervitin. Záznamy hradeckých policistů odhalily, že muž aktuálně nemá platné řidičské oprávnění, a že již v minulosti byl několikrát přistižen za volantem pod vlivem drog.

Kriminalisté v úterý obvinili muže přechodně bydlícího v Hradci Králové z obecného ohrožení. Během zhruba desetiminutové jízdy se řidič nezastavil na žádné stopce, jel v protisměru i zákazem vjezdu a nebezpečně zrychloval. V úsecích s povolenou rychlostí 30 km/h dosáhl řidič přes 100 km/h, u Zděných Bud dokonce více než 150 km/h. Své riskantní jednání ohrozil nejen ostatní řidiče, ale i cyklisty a chodce, včetně skupiny dětí. Za své činy nyní hrozí trest odnětí svobody na 3 až 8 let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy