Dramatické prodloužení: Cunaneová a Stoupalová táhnou Žabiny k vítězství!

Žabiny Brno ve středu zvítězily nad BLK Slavií Praha 88:80 v prodloužení v Chance ženské basketbalové lize. Elissa Cunaneová zazářila svým double double za 25 bodů a 23 doskoků, čímž vylepšila ligový rekord sezóny v druhé statistice. Žabiny nyní drží druhé místo v tabulce ligy.


V dramatickém utkání Chance ženské basketbalové ligy si Žabiny Brno ve středu vybojovaly prestižní výhru nad BLK Slavií Praha, když zvítězily 88:80 v prodloužení. Hlavní hvězdou večera se stala Elissa Cunaneová, která ve svém prvním zápase v dresu brněnského klubu dokonala double double za 25 bodů a 23 doskoků, v druhé statistice vylepšila ligový rekord sezony. Důležitou roli sehrála také kapitánka Natálie Stoupalová, která zaznamenala 23 bodů.

Slavia začala utkání aktivně a během prvního poločasu si vybudovala menší náskok. Domácí hráčky však ukázaly sílu a obrátily výsledek ve svůj prospěch během druhého poločasu. Klíčovými momenty zápasu byly zejména třetí čtvrtina, kdy Žabiny zvýšily své vedení, a konečné prodloužení, ve kterém dokázaly sebrat více sil a rozhodnout zápas ve svůj prospěch.

Žabiny tak díky prodloužení získaly důležité body do tabulky Chance ženské basketbalové ligy, kde se nyní drží na druhém místě za suverénním ZVVZ USK Praha. Na mistrovský titul ale ještě mají hodně daleko a musejí se v dalších zápasech zaměřit především na zlepšení koncovky a udržení vysokého tempa.

Chance ženská basketbalová liga pokračuje již ve čtvrtek dalšími zápasy, mezi nimi i dalším soubojem brněnských Žabin, tentokrát s Karou Trutnov. Slavia se v sobotu představí na hřišti druhých Levharatic Chomutov a bude doufat, že se jí podaří navázat na pozitivní výkon z duelu se Žabinami a získat další důležité body v boji o medailové pozice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy