Dva psi otráveni na Slezském Předměstí. Místní chovatelé se obávají o bezpečnost svých zvířat

V královéhradeckém Slezském Předměstí se objevilo několik případů otravy domácích zvířat. Místní chovatelé se obávají o bezpečnost svých zvířat. Policie vyšetřuje situaci, ale zatím nenašla žádné otrávené návnady.


V poslední době došlo v královéhradeckém Slezském Předměstí k několika případům otravy domácích zvířat. Jen během jediného týdne museli veterináři ošetřit dva psy z téže ulice, z nichž jeden bohužel nepřežil. Tyto události navíc navazují na loňský rok, kdy v oblasti uhynul další pes a několik koček. Mezi místními chovateli se tak šíří obavy z dalšího možného nebezpečí pro jejich zvířata.

Tomas Langr, majitel psa, kterému se podařilo otravu přežít, našel svého čtyřnohého kamaráda na trávníku. Pes měl zježené chlupy, pěnu u huby a zmítal se v křečích. Naštěstí fenku Suki veterinář zachránil díky operaci, během níž byla odstraněna zauzlina ve střevech způsobená otravou. Náklady na záchranu činily 30 tisíc korun.

Méně štěstí měla jiná fenka z téže ulice, která se pravděpodobně otrávila během procházky. Její majitelka popsala, jak její pes začal v noci zvracet, měl průjem a ráno začala téct krev z konečníku, zvíře poté uhynulo.

V minulosti se objevily i jiné otravy zvířat, například loni na podzim, kdy pes snědl návnadu s jehlami a jedné chovatelce uhynuly tři kočky. Případy otrav zvířat v oblasti tak budí mezi chovateli obavy.

Policie již začala celou situaci vyšetřovat, s vycvičenými psy prohledala lokalitu, ale žádné otrávené návnady zatím nenašla. Krajská policejní mluvčí Šárka Pižlová uvedla, že lidé hlásí otravy poměrně zřídka a ročně jde o jednotky případů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy