Emese Hofová z Nizozemska dosahuje rekordního skore 29 bodů v české lize - USK Praha dáví Chomutovu

Basketbalistky pražského USK zvítězily nad týmem Levhartice Chomutov ve Chance Basketbalové lize poměrem 108:37. Nejlepší střelkyně domácích byla ukrajinská hráčka Anastasija Kovtunová s osmi body. Žabiny Brno bez potíží zvítězily v Trutnově nad místním týmem Kara. Slavia Praha vyhrála v Brandýse s výkonem ligové střelkyně Aleny Hanušové.


Basketbalistky pražského USK zvítězily v letošním komerčním ročníku Chance Basketbalové ligy, a to v utkání s týmem Levhartice Chomutov, které skončilo skóre 108:37 ve prospěch USK. Nápadnou roli ve hře zahrála Nizozemka Emese Hofová, která si vylepšila střelecký rekord v české lize o 29 bodů, k tomu přidala 12 doskoků. Nejlepší střelkyně domácích byla ukrajinská hráčka Anastasija Kovtunová s osmi body, a to přesto, že odehrála teprve třetí ligový zápas v sezóně.

Žabiny Brno zvítězily bez potíží v Trutnově nad místním týmem Kara. Dvacet bodů přispěla bosenská rozehrávačka Nikolina Kneževićová a americká hráčka Elissa Cunaneová dosáhla 17 bodů a 13 doskoků. Debut v nejvyšší soutěži si odbyla šestnáctiletá Kateřina Kalná, která za šest minut zaznamenala dva body.

Slavia Praha, na výhru v Brandýse nečekaně naděju, byla limitována výkonem ligové střelkyně Aleny Hanušové, která zaznamenala navíc 17 doskoků, což je její kariérní maximum. Avšak celkové rozdíly mezi týmy a výsledné skóre 84:71 ukázalo, že Slavii se nakonec podařilo zvítězit.

Slovanka se v Králově Poli dotáhla ve třetí čtvrtině na rozdíl dvou bodů, ale domácí basketbalistky nakonec vyhrály přesvědčivě o 18 bodů. 'Zápas jsme měly pod kontrolou, ale nejsem spokojená s nasazením. Dostaly jsme 82 bodů doma od Slovanky, na méně bodech jsme udržely i eurocupové týmy,' řekla trenérka brněnského celku Marcela Krémer. 'Měly jsme i problémy s trestnými hody. Jsme rádi, že takový utkání máme za sebou,' poukázala na 15 neproměněných trestných hodů. Anežka Kopecká se zasloužila o výhru 23 body a 13 doskoky.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy