Hudební festival v Hořicích si vyžádal zvýšenou bezpečnost

JIČÍNSKO - V rámci akce bylo zkontrolováno více než 200 osob a téměř 100 vozidel.




Ve dnech 6. - 8. června 2024 proběhl v teritoriu Územního odboru Jičín hudební festival Cultural Reggae Vibez v lomu U Sv. Josefa v Hořicích. Tato akce s sebou přinesla zvýšené bezpečností opatření, do kterého se zapojilo několik policejních hlídek v rámci Královéhradeckého kraje.
V rámci akce bylo zkontrolováno více než 200 osob a téměř 100 vozidel. Policisté odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu, pět řidičů pod vlivem omamných nebo psychotropních látek. Téměř 40 přestupků bylo vyřešeno na místě v příkazním řízení.

V 16 případech došlo k neoprávněnému přechovávání marihuany (THC) nebo houby lysohlávky, které měly osoby při sobě v malém množství pro svoji potřebu. Na výzvu hlídky byly tyto látky dobrovolně vydány. Věc byla vyřešena na místě v příkazním řízení.

Jelikož se blíží léto a tím pádem období častých kulturních akcí a festivalů, je potřeba uvést, že pokud policisté u někoho zajistí drogu, která bude v množství malém, není toto jednání kvalifikováno dle trestního zákoníku, ale skutek bude kvalifikován jako přestupek na úseku před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Za takové jednání v přestupkovém řízení hrozí pachateli pokuta až do výše 15 000,- Kč. Zároveň bude droga odebrána a to v každém případě, ať se jedná o přestupek nebo trestný čin.

V posledních letech se marihuana natolik rozšířila, že ji společnost začala tolerovat. Proto je potřeba znovu apelovat, že držení jakékoliv omamné či psychotropní látky je protiprávní a hrozí za něj postih.

10.6.2024
por. Bc. Martina Jandová


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024