KP Tany ve čtvrtfinále porazili Chomutov

Čtvrtfinálové boje basketbalové ligy žen pokračují, v posledním zápase mezi KP Tany Brno a BK Chomutov zvítězily domácí hráčky. Přestože Jeanell Wynnová-Pollardová z Chomutova získala 22 bodů, nebylo to dost pro úspěch celého týmu.


Čtvrtfinálové boje basketbalové ligy žen běží naplno a v posledním zápase mezi KP Tany Brno a BK Chomutov si na vítězství dnes přišly domácí hráčky. Z 36 pokusů o tříbodový koš se Levharticím podařilo trefit pouhé čtyři, což je parametr srovnatelný s výkonem domácího týmu, jehož úspěšnost v tomto parametru byla devět proměněných trojek z 24 pokusů. Jeanell Wynnová-Pollardová z BK Chomutov, druhá nejlepší střelkyně soutěže, si připsala na své konto 22 bodů. Přesto její výkon nevedl k vítězství týmu a basketbalistky Chomutova tak na medaili tento rok nedosáhnou.

Kouč chomutovského týmu Pavel Staněk se po skončení zápasu vyjádřil pro televizní stanici Nova Sport a posteskl si nad vyrovnaností utkání. 'Byli jsme Brnu rovnocenným soupeřem, a proto je prohry v pátém zápase o to bolestivější. Mrzí mě ten zápas, kdy jsme prohráli o jediný bod,' komentoval Staněk a připomněl tak první zápas série. Kouč potom zdůraznil hodnotný výkon svých podopěčných, které předvedly, že dokážou hrát s kýmkoliv.

KP Tany Brno tak splnily prognózy o jejich vítězství, poté co se umístily v základní části na výborné třetí pozici. 'Celou sezonu jsme hrály dobře a byly jsme na třetí pozici. Nicméně taková pozice často svazuje, protože ty nižší týmy mají pak pocit, že mají co získat. Viděl jsem u našich hráček nervozitu, ale jsem pyšný, že jsme to zvládly a vyhrály,' řekla trenérka KP Tany Brno.

V zápase mezi Slavií Praha a Hradcem Králové, které obsadily ve zlakadní části páté a čtvrté místo, došlo ke dvěma obratům. Pražanky odehrály pátý zápas opět jen se sedmi hráčkami a dvě náhradnice připsaly na skóre týmu jen tři body. Naopak, lavička soupeře připsala na své konto 28 bodů. Rozhodnutí duelu padlo také na tříbodových koších, kde domácí tým proměnil jen čtyři ze 21 pokusů.

Séria mezi těmito dvěma týmy vykrystalizovala několik klíčových momentů, nad jejichž důsledky se oba trenéři shodli. 'Snažili jsme se v každém zápase vyvíjet tlak a zrychlit hru a přechodovou fázi a soupeře uběhat. Měli jsme větší rotaci a to bylo také o tom, že jsme trefili více otevřených trojek,' řekl trenér Hradce Králové, Miroslav Volejník. Na druhé straně trenér Slavie Praha, Dušan Medvecký, připustil, že jeho tým hrál celou sérii bez druhé rozehrávačky, což se nakonec ukázalo jako klíčový faktor.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy