Lyžování a slunečné Velikonoce v Krkonoších lákají turisty

Navzdory blížícímu se dubnu zůstávají některé krkonošské sjezdovky v provozu, přičemž předpověď meteorologů příslibuje příznivé počasí na Velikonoce. Ubytovací kapacity v oblasti jsou téměř plně obsazené. Okouzlení jarním lyžováním a očekávání speciálních hotelových nabídek lákají turisty.


Přestože se kalendář nezadržitelně blíží k dubnu, některé sjezdovky v našich nejvyšších horách jsou stále v provozu a lákají lyžaře. Navíc, meteorologové radostně hlásí, že pro nadcházející velikonoční svátky nás má čekat vyloženě příznivé počasí. Není divu, že ubytovací zařízení v Krkonoších značně zaplnily rezervace - chovali bychom se snad jinak?

Reportérka Kateřina Kohoutová se pustila do průzkumu a se zvědavostí zjišťovala, zda se ještě dají sehnat nějaké volné pokoje. Podle pracovníků Krkonošského infocentra ve Špindlerově Mlýně je sice volných míst už jen poskrovnu, ale něco se ještě najde. 'Velké hotely už mají na nadcházející dny téměř obsazeno,' informuje Kohoutová, 'Rezervace přicházely s předstihem. Je to pro mnoho lidí tradice, trávit Velikonoce právě zde v Krkonoších,' dodává na základě rozhovoru s Jitkou Hronešovou, manažerkou jednoho z oblíbených horských hotelů.

Turisty přitahuje nejen pohled na bílou peřinu, kterou si vrcholky hor zachovaly a naděje na příjemné slunečné počasí. Někteří si při pomyšlení na blížící se svátky těší na speciální nabídky, které hotely pro ně připravují. 'Čerstvé mazance, perníčky, barvení vajíček, pletení pomlázky nebo zdobení perníčků, to je jen několik z lákadel, kterými je hoteliéři mají v plánu rozmazlovat,” prozradila zasvěcená zdroji.

Velikonoční svátky jsou tak také zároveň startem turistické sezóny a rekonvalescence na svěžím horském vzduchu bývá pro mnohé jako balzám na duši po dlouhé zimě. Přestože lyžování má své opojné kouzlo, je třeba nepodceňovat aktuální podmínky ve vrcholových oblastech.

'Sníh kvůli slunci a vyšším teplotám rychle ubývá a terén je tak pro lyžaře náročnější,' upozorňuje Kohoutová. A pokud volíte raději pěší túry, pamatujte, že na hřebenech hůr ještě panuje zimní režim. Horská služba apeluje na všechny, aby se na túry pečlivě připravili, správně naplánovali trasu a měli s sebou patřičné zimní vybavení. Proč byste si jinak kazili tyto nádherné jarní dny, že?



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy