Noví gepardi z Gdaňska v zoo Dvorec

Dvorská zoo uvádí svou první gepardičku do veřejného výběhu a přivítala asi tři desítky návštěvníků. Dvojici gepardic přivezla z polského Gdaňsku, kde se jim podařilo překonat první odchov.


Dvojici nových gepardic převezla Dvorská zoo z polského Gdaňsku, kde se mladým gepardům štíhlého podařilo v srpnu 2022 zvládnout svůj první odchov. Bez větších potíží byly přepraveny a krátce po příjezdu začaly zuřivě šrůt. 'Jsou ještě poměrně mladé. Své první sezóny stráví ve výběhu, kde dozrávají,' sdělila zooložka Gabriela Linhartová.

Plány pro budoucnost gepardiček jsou jasné. 'Po jejich dozrání je plánujeme spárovat s naším dospělým samcem,' přidala Linhartová. Samotný samec byl přestěhován z Pavilonu šelem Joy Adamsonové do chovného centra u Safari kempu, kde je pravidelně spárován s poslední chovnou samicí, Spirit Nameri. Její předkové jsou přímými potomky z africké divočiny.

Mimořádný chov gepardů štíhlých v safari parku je světovým unikátem. Skvělé chovatelské úspěchy safari parku potvrzují, s počtem více než 70 úspěšně odchovaných mláďat. Nynější příchod gepardiček z Gdaňsku bezesporu obohatí tuto světově výjimečnou kolekci. 'Dvorská zoo ukázala nové gepardice, obohatí světově mimořádný chov,' konstatovala zooložka s nadějí na další progres v chovu těchto vzácných šelem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy