Parkoviště pod Orlickými horami kopmlikuje provoz cyklobusů

Nedostatek parkovacích míst zablokoval hlavní přístup na hřebenech Orlických hor, zkomplikovaný rekonstrukcí silnice z Deštného na Šerlich. Plánované parkoviště je jediným řešením, ale bez progrese.


Dne 13. ledna, turisté zaplnili všechna parkovací místa, což vyvolalo nutné zásahy policie. Došlo k nutnosti navigovat ostatní řidiče pryč od místa. Zlepšení se zdálo stále vzdálenější, když rekonstrukce silnice z Deštného na Šerlich dále zkomplikovala stav věcí.

Tato rekonstrukce, kterou inicioval kraj, pozastavila možnost parkování u Masarykovy chaty, místa, kde kdysi parkovalo až 40 vozidel. Tento nový vývoj znamenal, že možnost parkování na tomto místě již není možná.

Situace na parkovišti pod Šerlichem stále vyvolává obavy. Plánované parkoviště se zdá být jediným řešením, které může situaci zlepšit. Avšak, s plánem se stále neprogressuje. Zdá se, že zdržení je způsobeno udáním.

V blízké budoucnosti se nezdá, že by se cyklobusy opět začaly otáčet. Tak jak se lze vyrovnat s touto situací? Je jedinou možností najít jiné cesty k horským řebenům Orlických hor nebo trpělivě čekat, až se otevře nové parkoviště?


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy