Safari park Dvůr Králové chystá novinky

Safari park ve Dvoře Králové má dlouhou historii, sahající až do roku 1946. Významným milníkem bylo působení Josefa Vágnera, který během svých afrických expedic přivezl do zoo více než dva tisíce zvířat, čímž položil základy cenným chovům.


V roce 1989 bylo parku poprvé umožněno otevřít své brány návštěvníkům, a v roce 2014 byl přejmenován na Africké safari Josefa Vágnera. O dva roky později se stal kulturní památkou. Jeden z nejnovějších úspěchů zahrady představuje moderní zařízení pro chov nosorožců, které přináší tomuto ikonickému druhu lepší životní podmínky. Rekonstrukce jedné z nejstarších staveb parku umožnila vznik jednoho z nejmodernějších nosorožinců v Evropě, s důrazem na lepší vzduchotechniku, světelné podmínky a přístup do venkovních výběhů.

Přemysl Rabas, který park vede od roku 2012, pokračuje v rozšiřování a modernizaci stávajících zařízení a chovů. Pod jeho vedením se také otevřelo Lví safari, jediné svého druhu ve střední Evropě, které bylo pro návštěvníky zprovozněno v létě 2015.

Mezi další plánovaná rozšíření patří především výstavba nových výběhů. Park rovněž plánuje vybudování druhého safari kempu a navázání spolupráce s městským koupalištěm, čímž by se vytvořil komplexnější zážitkový areál pro rodiny a návštěvníky všech věkových kategorií.

Safari park ve Dvoře Králové se specializuje na africká zvířata, která mohou návštěvníci obdivovat v jejich přirozeném prostředí. Mezi tyto druhy patří například nosorožci, hroši, sloni, okapi, hyeny a mnohá další. Snahy současných zoologů a ošetřovatelů o úspěšné rozmnožování ohrožených druhů získávají mezinárodní uznání. Nejzkušenější z nich dokonce vedou celoevropské chovy.

Safari park se pyšní také množstvím úspěšných odchovů. Nedávno se zde narodila první česká mláďata hyenky hřívnaté, což je významný krok v chovu a ochraně tohoto ohroženého druhu. Safari park Dvůr Králové nad Labem zůstává jedním z předních míst pro milovníky zvířat a přírody, a to nejen díky své bohaté historii, ale i díky neustálým inovacím a rozšířením, která připravuje pro své návštěvníky.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024