Severní obchvat Jaroměře bude na podzim

Jaroměř očekává dokončení severního obchvatu na podzim, čímž se zlepší dopravní situace ve městě. Obchvat ulehčí zatíženým městským komunikacím a přinese klid a mír městským obyvatelům vystaveným hluku a znečištění z dopravy.


Jaroměř se těší na dokončení nového severního obchvatu, který se stal symbolem postupu modernizace města. Stavební práce na tomto klíčovém projektu pokračují podle plánu, přičemž se očekává jeho dokončení tento rok na podzim. Ministr dopravy, Martin Kupka, potvrdil pokrok stavebních prací během kontrolní návštěvy staveniště.

„Toto je obrovský moment pro Jaroměř a její obyvatelé. Plánovaný severní obchvat, který je v současné době ve výstavbě, bude dokončen již letos na podzim,' uvedl ministr Kupka z ODS při kontrole stavby. 'Toto bude obrovský posun pro naše město a lidé na něj čekali mnoho let. Rádi bychom veřejnost pozvali na staveniště v průběhu srpna, aby získala lepší představu o tom, jaký význam bude mít tento obchvat pro naši komunitu.'

I když délka obchvatu nepředstavuje zásadní změnu vzdálenosti, jeho význam bude především v časové úspoře. Obchodní zóny v centru města bývají často přecpané auty. Nový obchvat poskytne řidičům alternativní trasu a uleví tak zatíženým městským komunikacím.

Tato nová stavba bude zároveň velkým přínosem pro obyvatele Jaroměře, Čáslavek, Dolan a Svinišťan. Tranzitní doprava se jim bude v budoucnu úplně vyhýbat. Kromě úspory času přinese obchvat také klid a mír městským obyvatelům, kteří jsou nyní vystaveni hluku a znečištění z intenzivní dopravy.

Obchvat Jaroměře je součástí budování dálnice D11 a očekává se, že výrazně ulehčí dopravní zátěž v centru města. Ale co aktuální dopravní situace ve městě?

Podle zpráv a zkušeností řidičů je průjezd městem stále někdy náročný, zvláště ve špičkách, kdy jsou doby zdržení mezi 10 a 15 minutami časté. Nicméně, vše by se mělo zlepšit po dokončení severního obchvatu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy