Silný vítr komplikoval dopravu v Česku

Silný vítr způsobil škody a komplikace v dopravě ve Vysočině i jiných krajích Česka. Hasiči řešili více než 25 událostí, včetně popadaných stromů. Železniční tratě byly také ovlivněny, což způsobilo narušení dopravy.


Silný vítr v nedávných dnech způsobil značné škody a obtíže ve vybraných oblastech naší země. Více jak pětadvacet událostí museli řešit hasiči na Vysočině, včetně velkého množství popadaných stromů a větví, které zabraňovaly plynulé dopravě. Na silnicích a železničních tratích se muselo odklízet, v důsledku čehož narušení dopravního provozu nastala v různých krajích, včetně Orlickoústecku.

Kvůli silnému větru museli hasiči na Vysočině, zejména v oblastech Havlíčkobrodska a Žďárska, zvládnout několik náročných situací. Zvláštní zmínku si zaslouží popadané stromy v obcích Chotěboř, Ronov nad Sázavou a Podmoklany, které způsobily značné obtíže.

Následky silného větru byly vidět i v železniční dopravě. Osobní vlak najel ve špatných podmínkách na spadlý strom na trati mezi Hanušovicemi a Jindřichovem na Šumpersku. Tato nehoda, při které naštěstí nikdo nebyl zraněn, zapříčinila zastavení vlakové dopravy na trati, dokud nebylo možné zajistit bezpečné podmínky pro pokračování provozu.

Následky silného větru však nezasáhly jen Vysočinu. Síť železničních drah na Orlickoústecku také nahlásila problémy v dopravě způsobené spadlými stromy, což vedlo k nepravidelnostem v dopravním provozu. Nejenže vítr lámal stromy, ale také vyvolával požáry tím, že roznášel hořící materiál na různá místa.

Podobné problémy se vyskytly i v Pardubickém kraji, kde silný vítr rozněcoval hořící ohniště, což vedlo k dalším požárům. Přičemž nejtěžší situace nastala na Svitavsku, kde se rozhořelo místo, které bylo ponecháno bez dozoru.

Pokud jde o předpovědi počasí, meteorologové varují před nadcházejícími silnými větry s nízkým stupněm nebezpečí pro východní polovinu Česka. Vítr může v nárazech dosáhnout rychlosti až sedmdesáti kilometrů za hodinu. Proto je stále důležité sledovat aktuální zprávy a upozornění.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy