Záchranáři na přehradě zachránili chlapce i muže

Záchranná operace u přehrady Les Království zachránila dítě i muže, kteří spadli do vody. Oba byli předáni zdravotníkům a převezeni do nemocnice bez vážných zranění. Událost připomíná důležitost opatrnosti a bezpečnosti v přírodě.


Záchranná operace u přehrady Les Království se rychle proměnila ve scénář hodný hollywoodského filmu. Dítě sjíždějící na kole po břehu přehrady si nerozmyslelo svůj poryv a skončilo v chladných vodách. Muž, který se ho vydal zachránit, se ocitl ve stejné situaci. Nakonec zasáhli záchranáři a oba dva jim museli přenechat svůj osud.

Nehoda se stala v dopoledních hodinách na levém břehu přehrady, přibližně 600 metrů od hráze. Podle předpokladů hasičů dítě zřejmě rozhodil kořen a vyjelo mimo cestu až do vody. Na místo události byla vyslána i lezecká skupina z Trutnova a vrtulník se záchranářem, ale obě dvě jednotky se musela na poslední chvíli vrátit na základnu, protože se ukázalo, že záchranu je možné provést ze člunu.

„Od ohlášení události do naložení dítěte a muže do člunu uplynulo asi 20 minut,' uvedla mluvčí hasičů. Chvíle napětí byla nakonec úspěšně rozptýlena. Chlapec a muž byli předáni zdravotnickým záchranářům, kteří je vzali na vyšetření do trutnovské nemocnice na dětské oddělení. S úlevou můžeme konstatovat, že oba zachránění byli plně při vědomí a bez viditelných zranění.

Přehrada Les Království, která je památkou chráněnou a postavenou v letech 1910 až 1919 v romantizujícím duchu, patří k nejkrásnějším českým přehradám. Tato malá oáza přírodní krásy je častým cílem výletníků, ale i tak může být někdy nebezpečná.

Tato událost nám připomíná, jak důležitá je opatrnost a bezpečnost při pohybu v přírodě. Děti by měly být vždy pod dohledem dospělých a v případě potřeby by měla být k dispozici záchranná zařízení. I přes všechny varování a opatření se ale mohou stát nehody a v těchto chvílích je důležité mít k dispozici rychlou a efektivní záchrannou službu, jako je ta, kterou poskytují hasiči a zdravotnické záchranné služby.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy