Nezaměstnaná matka vytrhla učitelce vlasy na základní škole. Trest a náhrada škody!

Incident ve Základní škole T. G. Masaryka: matka vytrhla učitelce vlasy kvůli údajnému míčem svého syna na hodině tělocviku. Nezaměstnaná žena dostala trest 260 hodin veřejně prospěšných prací a náhradu škody 57 576 Kč.


Vstupní vestibul Základní školy T. G. Masaryka se stal dějištěm nečekaného incidentu dne 19. října loňského roku. Sedmačtyřicetiletá nezaměstnaná Veronika M. tam napadla jednu z učitelek a poškodila jí krční páteř. Důvodem bylo údajné ublížení synovi míčem na hodině tělocviku.

Podle Veroniky M. učitelka jejího syna citlivě trefila míčem do ruky, což ji rozhněvalo natolik, že se rozhodla navštívit školu a zaútočit na učitelku.

Incident se odehrál před zraky alespoň dalších dvaceti osob, včetně žáků první třídy a části učitelského sboru. Veronika M. fyzicky napadla nepřipravenou učitelku, která kolem ní procházela. Zezadu jí silně trhla za vlasy. V důsledku toho ji vytrhla chumáč vlasů.

Následně incident pokračoval u ředitelny, kde Veronika M. vulgárně nadávala i ředitelce školy a vyhrožovala jí, že se postará, aby přišla o ředitelské místo.

Ačkoliv se obviněná později omluvila, její lítost byla podle zástupkyně poškozené předstíraná. Poškozená učitelka si stěžuje na bolest hlavy, špatný spánek a neschopnost soustředit se, což vše souvisí se zraněním, které utrpěla.

Ve své výpovědi u soudu Veronika M. uvedla, že ji incident velmi mrzí a omlouvá se učitelce i ředitelce. Přesto ji soud potrestal za přečin záměrného ublížení na zdraví člověka a za výtržnictví. Její trest spočívá v odpracování 260 hodin veřejně prospěšných prací a náhradě škody ve výši 57 576 korun.

Soud zdůvodnil výši nemajetkové újmy tím, že se útok odehrál na veřejném místě, kde by se učitelka měla cítit bezpečně a toto nelze tolerovat. Verdict není pravomocný a je možné se proti němu odvolat.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy