ZPRÁVY Kultura Královéhradecký kraj

Na hrad Pecka se od 20. června vrátí třídenní Harantovské slavnosti

Hrad Pecka se těší na nový zvon Kryštof Harant a kulturní akce. Harantovské slavnosti historického zpěvu proběhnou od 20. června, později zazní jazz od Lacu Décziho. Návštěvníci si tak užijí historii, kulturu a přírodu.

0

Před 5 dny Ester Vohradská

Den Země v Horním Maršově

Program akce zahrnuje brigádu, jarní výletování, pálení biouhle, Krkonošský jarmark a vzdělávací odpoledne, vystoupení pěveckého sboru, loutkové divadlo, hudební relaxaci a celodenní aktivity pro děti. Nabídka zahrnuje také prodej regionálních výrobků, jídla a nápojů.

0

Před 6 dny Rebeka Schmidt

Mimořádná prohlídka pevnosti Stachelberg

Fabian Tours představuje nový program "Mimořádná prohlídka obranné linie Stachelbergu včetně prohlídky pevnosti". Exkurze je limitována a koná se pouze dvakrát do roka pro max 30 účastníků.

0

Před 3 týdny Rebeka Schmidt

Věž a střechy letohrádku Opočno se dočkají nového kabátu

Opravy střechy a věže zámeckého letohrádku v Opočně pokračují, s plánem dokončení ještě letos. Přestavba zahrnuje pokládání nových šindelů a výměnu trámů. Oprava zlepší estetiku i životnost objektu, který je důležitou součástí kulturního života Opočna.

0

Před 3 týdny Ester Vohradská

Jarní květy zkrášlí zámek za Schaumburgů

Svátky jara na náchodském zámku přinášejí květinovou nádheru ožívající v březnu a dubnu. Návštěvníci mohou 28. března až 1. dubna obdivovat jarní květiny ve zvýrazněných interiérech II. patra při procházce "Zámkem za Schaumburgů".

0

Před 3 týdny Ester Vohradská

Pochod za Rumcajsem láká turisty a sportovce na Jičínsko

Tradiční Pochod za Rumcajsem zahájil turistickou sezónu na Jičínsku. Účastníci absolvovali trasy až 35 km dlouhé a mohli si odpočinout na novém přídavném atrakci - loupežnické lavičce, která nabízí nádherný výhled na krajinu.

0

Před 4 týdny Jiří Padevěd

Oslnivá kytarová kouzla a šansony v Adalbertinu

Článek představuje Lenku Filipovou, ikonu české hudební scény, která se proslavila svým jedinečným stylem, talentem a osobitou interpretací skladeb. Její koncerty jsou plné emocí a vzpomínek, a její osobitý altový hlas, melodické songy a poetické texty oslovují publikum nejen v České republice.

0

Před 4 týdny Adam Wágner

Muzeum Náchod - propojení minulosti, přítomnosti a budoucnosti

Projekt "Živoucí pomezí" od Muzea Náchodska podporuje lokální patriotismus a vytváří pozitivní vztah k domovu. Jedná se o aktivní hranici mezi minulostí, přítomností a budoucností, propojuje lidi i přírodu.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Pivní pohoda Jaroměř 2024

Pivní pohoda Jaroměř 2024 láká na řemeslné ležáky, skvělou zábavu a výborné jídlo v Masarykových sadech. Nově budou k dispozici festivalové skleničky, které šetří plast a zlepšují chuť piva. Navíc je akce bez vstupného.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Velikonoční zábava pro celou rodinu ve Svatém Vavřinci

Velikonoční oslavy na Vavřinci nabízí 5 dní aktivit pro celou rodinu. Ubytování v apartmánech, animační programy pro děti, cvičení pro dospělé, kuchařská show a tradiční moravské speciality. Okolí nabízí atrakce jako minigolf, Safari Park, lanovku na Sněžku a aquaparky.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Velikonoční zábava na Svatováclavském náměstí

Sousedské velikonoční setkání nabídne taneční večer a ruční dovednosti na Novém Hradci Králové. Aktivity pro děti i dospělé se konají na Svatováclavském náměstí, ZŠ Pešinova 146 a kostele sv. Antonína Poustevníka.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Divadlo Drak slaví 65 let a přivítá mezinárodní studenty

Mezinárodní setkání studentů vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum proběhlo v hradeckém Divadle Drak a přilákalo mladé talenty z celého světa. Akce nabídla sdílení zkušeností, workshopy a představení otevřená pro veřejnost.

0

Před měsícem Rebeka Schidt

Velikonoční zážitky čekají v Novopackém klášteře!

Velikonoční jarmark v Nové Pace nabídne bohatý program 23. a 24. března 2024. Akce se koná v Novopackém klášteře s výstavami, prodejem regionálních výrobků, dětskou dílničkou a kulturním programem.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Kraslice: Nádherné velikonoční díla v železnickém muzeu!

Vlastivědné muzeum v Železnici přivítalo návštěvníky s výstavou Zdobené kraslice a velikonoční pohlednice. Kromě toho, nabízí také přednášku Tradiční lidová strava a zvykosloví v období Velikonoc. Výstava je přístupná až do 5. dubna.

0

Před měsícem Martin Kydlíček
Studio UHK