MotoGP součástí Formule 1 ?

Jednání o akvizici MotoGP probíhá, aby se stalo součástí Formule 1. Tento krok by mohl stát více než 100 miliard korun a znamenal by sjednocení obou motoristických soutěží pod jednou vlajkou.


Dlouhodobá spekulace se stala skutečností. Podle našich zdrojů aktuálně probíhá jednání o akvizici motoristického sportu MotoGP, aby se stal součástí portfolia Formule 1. Tato operace by mohla stát více než 100 miliard korun. Není tedy pochyb o tom, že obě báječné motoristické soutěže přestože jsou různé ve své podstatě, by mohly být brzy spojeny pod jednou vlajkou.

Tato zpráva přišla jako šok pro mnoho fanoušků obou sportů. Možnost sjednocení dvou závodů, které byly po desítky let od sebe odděleny, by mohla znamenat zásadní změny pro závody a samozřejmě pro fanoušky. Toto by byl zcela nový krok v motoristických sportech. Někteří odborníci ovšem zpochybňují pravdivost této zprávy a tvrdí, že je 'falešná'.

Ale co by toto spojení znamenalo pro MotoGP a Formuli 1? Tato otázka je stále nejasná. Máme jen malé střípky informací, které naznačují, že by oba závody mohly profitovat z většího počtu závodů a z plánu na vytvoření globálního motoristického impéria. Dokáže to ale skutečně přinést takové výhody? Experti se v tom neshodují a někteří z nich dokonce tuto zprávu označují za “falešnou”.

Nákup MotoGP ze strany Formule 1 by mohl rozhodně přinést řadu výhod. Aktuálně vše nasvědčuje tomu, že tato akvizice je strategickým krokem, který by měl zajistit trvalou pozici Formule 1 jako lídra v motoristických sportech. Zda se tak skutečně stane, nebo zda se jedná o další „falešnou“ zprávu, zjistíme až v následujících měsících.

Zdroje blízké Formuli 1 potvrdily, že existují plány na vynaložení více než 100 miliard korun na tento nákup. Tím by se akvizice MotoGP stala jednou z největších investic do sportu v historii.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy