Na hrad Pecka se od 20. června vrátí třídenní Harantovské slavnosti

Hrad Pecka se těší na nový zvon Kryštof Harant a kulturní akce. Harantovské slavnosti historického zpěvu proběhnou od 20. června, později zazní jazz od Lacu Décziho. Návštěvníci si tak užijí historii, kulturu a přírodu.


Hrad Pecka, unikátní perla Podkrkonoší, se rozzáří novým zvonem Kryštofem Harantem o váze sto kilogramů. Odbíjení tohoto zvonu bude ozdobou každodenního života hradu a bude ho možné slyšet vždy v 16:21 hodin.

Jan Murdych, kastelán hradu Pecka, nám lákavě představuje další plány pro toto historické místo. V období od 20. června se budou na hradě konat Harantovské slavnosti historického zpěvu jako třídenní festival, který dává prostor nejen profesionálním, ale také amatérským sborům. Přihlásit se mohou ženské, mužské i smíšené sbory zpívající renesanční a raně barokní hudbu.

„Plánujeme minimálně dvě, možná tři koncerty, které vyvolávají nový zájem o tuto žánrovou tradici', uvádí kastelán Jan Murdych. “a nejspíše je zařadíme do programu již v červnu.'

Ale nejen klasická hudba bude zaznívat z hradu. Hrátky s dobovými nástroji předvedou také šermíři a na hudební festival Pecka je pozván významný jazzman a trumpetista Laco Déczi. Jeho koncert určitě stojí za to vidět a slyšet,“ dodává s nadšením pan Murdych.

Živé účinkování špičkových umělců, koncerty chorální hudby, šermířské představení i každodenní zabručení nového zvonu Kryštof Harant zpříjemní procházku areálem hradu Pecka nejenom všední dny, ale především o víkendech. Návštěvníci se mohou těšit na směsici historie, kultury a přírody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy