Opilý řidič v divoké honičce: Ukradeným vozem prchal před policií

Zdrogovaný řidič s kradeným vozem vyrazil v Náchodě pro cigarety a poté ujížděl před policisty. Policisté ho podezřívali z odcizení vozidla Renault Thalia. Po zadržení bylo zjištěno, že řidič má platný zákaz řízení do roku 2025, byl pod vlivem drog a měl v těle 0,6 promile alkoholu.


Náchod - Honička za zdrogovaným řidičem, který ujížděl policistkám a celý incident začal, když vyrazil nakoupit cigarety, se odehrála v Náchodě v pátek 9. února kolem 23. hodiny. Policisté podezřívají muže, že se před pronásledováním sebral vozidlo Renault Thalia, kterým prchal před hlídkou na rychnovsku. Celý příběh nabírá na dramatických detailů a je dokonalým příkladem nezodpovědnosti a bezohlednosti na silnicích.

V pátek večer se městem rozhostila atmosféra napětí a nejistoty, když policisté zasahovali proti podezřelému řidiči v kradeném vozidle. Podezřelý muž, který byl později vzat do vazby, je viněn ze tří zločinů - nebezpečného problížení policijního vozidla, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci.

Podle policejní mluvčí Lucie Konečné muž v pátek odpoledne odcizil auto Renault Thalia z nezabezpečené zahrady a následně cestoval ve vozidle do Náchoda, kde navštívil svého kamaráda. Při cestě pro cigarety však narazil na policejní hlídku, která si všimla jeho podezřelého chování a začala jej kontrolovat.

Řidič však místo toho, aby zastavil, začal prudce akcelerovat a vydal se na honičku s policisty. Pronásledování pak pokračovalo Pražskou ulicí, následně přes Mlýnskou ulici a Komenského ulicí až na výpadovku I/33 směrem na Českou Skalici. Během celé honičky muž střídal jízdu v protisměru, měnil rychlost a několikrát vjel do zákazu.

Do pronásledování se zapojily také hlídka pohotovostního a eskortního oddělení a hlídka obvodních policistů. Přestože muž ve vozidle nakonec zůstal uvězněn, bylo jasné, že riskoval mnoho lidských životů. Při zásahu bylo zjištěno, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do ledna 2025. Prokázalo se také, že řidič byl pod vlivem drog a v jeho těle bylo zjištěno 0,6 promile alkoholu.

Je zřejmé, že takovým jednáním muž porušil řadu zákonů a představuje mimořádné riziko pro ostatní účastníky silničního provozu. Vzhledem k vyšetřování příčin a okolností případu se policie domnívá, že je čin značně vážný a nyní vyšetřuje jeho motivace a vztahy. Pokud se prokáže, že odpovědnost převezme na sebe, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy