Srážka vlaku s autem: Řidička zemřela, 100 cestujících evakuováno

Tragická událost na Hradecku: vlak srazil auto na nezabezpečeném železničním přejezdu, řidička zemřela. Provoz mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem pozastaven, cestující evakuováni, policie vyšetřuje.


Na Hradecku došlo k tragické události, když se vlak na nezabezpečeném železničním přejezdu střetl s autem, v důsledku čehož zemřela řidička vozidla. Provoz na trati mezi stanicemi Chlumec nad Cidlinou a Nový Bydžov byl následně pozastaven, zatímco policie a hasiči řešili následky srážky a zajišťovali evakuaci cestujících.

Podle prvních informací stál nepřehledný přejezd, kde k nehodě došlo, pouze se světelnou signalizací a bez závor. Řidička a dítě, které s ní cestovalo, byly po srážce s vlakem obě zaklíněny ve svém vozidle. Zatímco dítě přežilo, žena bohužel utrpěla fatální zranění a zemřela na místě nehody.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova byli rychle u místa nehody a pomohli cestujícím z vlaku. Pro ty, kteří byli následkem nehody zdrženi, byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Celkově bylo třeba evakuovat asi 100 cestujících.

České dráhy, společně s dočasnou autobusovou dopravou, reagovaly na mimořádnou událost, aby cestující mohli pokračovat v jejich cestě. Na místě nehody, zatímco byly prováděny vyšetřovací činnosti, zůstala trať uzavřena.

Policie nyní vyšetřuje příčiny a podmínky nehody, která tragicky ovlivnila život řidičky. Ve veřejném prohlášení vyzývají případné svědky události, aby se obrátili na policejní linku 158 s jakýmikoli informacemi nebo postřehy.

Na Hradecku tak přibyla další tragická nehoda spojená s vlaky, které opět upozornila na problém dopravní infrastruktury a důležitost zabezpečení železničních přejezdů. Zvýšený důraz na prevenci podobných událostí by mohl pomoci zastavit další neštěstí a ztráty životů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Studio UHK

Hlavní zprávy