Výměna trávníku na stadionu Hradec Králové

Sedm měsíců po otevření královéhradeckého fotbalového stadionu je nutná výměna 25% trávníku. Otázka financování výměny je nejasná, protože zatímco klub uvedl, že reklamace probíhá prostřednictvím města, z radnice tvrdí opak.


Sedm měsíců od otevření královéhradeckého fotbalového stadionu je nutná výměna části trávníku. Fotbalisté doufají, že nový trávník vydrží déle, než ten současný, který je v havarijním stavu. Otázka však zní, kdo bude náklady na výměnu hradit - město nebo fotbalový klub?

V srpnu minulého roku se mohli hráči Fotbalového klubu Hradec Králové (FCHK) pochlubit, že na svém novém hřišti mají jeden z nejkvalitnějších trávníků v České republice. Avšak nadšení ze stadionu, který stál tři čtvrtě miliardy korun, postupně sláblo a z pozitivního hodnocení zbývá nyní jen frustrace: trávník je rozbitý a členové klubu si stěžují.

FC Hradec Králové, považovaný za přední tým české ligy, přistoupil začátkem února 2021 k výměně 25% trávníku. Z celkové plochy stadionu se tak budou muset obnovit především oblasti, které jsou nejhůře postižené erozí a nekalitou. Nové pásy trávníku byly doručeny z Nizozemska a pracovníci je již začali pokládat.

Výměna trávníku vyvolává otázky kolem jeho financování. Zatímco fotbalový klub uvedl, že reklamace trávníku probíhá prostřednictvím města, z radnice však uslyšíme opačné tvrzení, že reklamace je v kompetenci fotbalového klubu. Ředitel Fotbalového klubu Hradec Králové, Richard Jukl, však odmítá, že by za potíže nesl klub nějakou zodpovědnost a uvedl, že za výběr dodavatele trávníku měli prsty výhradně zástupci města.

Trávník sice byl v minulosti považován za jeden z nejkvalitnějších, dnes je však vyznačován hlavně havarijním stavem. Fotbalisté věří, že nový trávník vydrží déle než ten současný a doufají, že problémy se nikdy nevrátí. Očekává se, že výměna trávníku bude dokončena nejpozději v sobotu, aby na něm mohli hráči 8. února absolvovat přípravný zápas proti druholigovému týmu z Pardubic.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Studio UHK

Hlavní zprávy