Hasiči varují: Nepodceňujte bezpečnost na vodě

Hasiči varují: Na vodě nepřeceňujte síly a vždy dbejte na bezpečnost. Vodácká sezóna začala, a je tedy nutné pamatovat na pravidla, aby se předešlo nehodám. Děti by měly mít vždy plovací vestu, a alkohol na vodu nepatří.

0

Před měsícem

Bouřka odřízla desetitisíce domácností od elektřiny

Kvůli bouřce v pátek večer a v sobotu ráno zůstalo bez elektřiny kolem deseti tisíc domácností, přičemž většina poruch byla zaznamenána v Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. Hasiči zasahovali u popadaných stromů a odčerpávali vodu. Nejhorší situace byla v 01:00, když bylo bez elektřiny asi 35 tisíc domácností.

0

Před měsícem

Krizová intervence zachránila v Trutnově a Jičínsku

Dvě nedávné události v Trutnově a na Jičínsku ukázaly důležitost krizové intervence. První případ zahrnoval opilého muže s nebezpečnými předměty v trutnovské restauraci, který byl následně hospitalizován v Psychiatrické nemocnici Kosmonosy. Druhý případ se týkal muže trpícího bludy o sledování, u kterého byla nalezena nelegální zbraň.

0

Před měsícem

Královéhradecký kraj ocenil mistry kyberbezpečnosti

Královéhradecký kraj ocenil výherce soutěže Kraje pro bezpečný internet, která zvyšuje povědomí o kyberbezpečnosti mezi dětmi a mládeží. V soutěži se účastnily školy z celé ČR. Hlavní částí programu byly prezentace o aktuálních online hrozbách a obranných strategiích. Ocenění získalo mnoho škol a jednotlivců.

0

Před měsícem

Adam Růžička končí v NHL kvůli "lajně"

Bratislavský hokejista Adam Ružička, který hrál za Dynamo Pardubice, byl v roce 2017 draftován Calgary Flames. Po třech letech na farmě odehrál za Flames 114 zápasů. Jeho kariéra v NHL byla narušena incidentem s kokainem. Video sám zvěřejnil na sociální síti. Přestoupil do Spartaku Moskva.

0

Před měsícem

Letní příprava hokejistů s českou špičkou i zahraničními soupeři

Mountfield HK plánuje vzrušující letní přípravu s různorodým výběrem soupeřů včetně pražské Sparty a zahraničních týmů jako Slovan Bratislava a Ingolstadt. Tým se zúčastní také turnaje v německém Straubingu. V brankovišti přibyl navrátilec Novotný, aby posílil obranu po boku Škovránka.

0

Před měsícem

První elektrická sanitka v Královéhradeckém Kraji

V květnu by mohla v Královéhradeckém kraji začít jezdit první elektromobilová sanitka. Nápad přišel od zdravotníků z Hradce Králové. Ostatní kraje se k použití elektromobilů nekloní, především kvůli obavám z dlouhých dob nabíjení a omezené jízdní vzdálenosti.

0

Před 2 měsíci

Nová vyhláška bojuje proti alkoholu na veřejných prostranstvích

Trutnovská městská policie má nyní nástroje pro řešení problému s lidmi narušujícími veřejný pořádek konzumací alkoholu na veřejných prostranstvích. Nová vyhláška umožňuje strážníkům okamžitě zasáhnout a určuje lokality, kde je konzumace alkoholu zakázána.

0

Před 2 měsíci

Podzemní vody je nutno chránit

Královéhradecký kraj podporuje zemědělce, včelaře a myslivecké spolky za účelem trvale udržitelného rozvoje. Zaměřuje se na ochranu podzemních vod a zmapování starých průzkumných vrtů. Kraj také klade důraz na efektivní využívání zdrojů, třídění odpadu a zlepšování kvality ovzduší.

0

Před 3 měsíci

Na hrad Pecka se od 20. června vrátí třídenní Harantovské slavnosti

Hrad Pecka se těší na nový zvon Kryštof Harant a kulturní akce. Harantovské slavnosti historického zpěvu proběhnou od 20. června, později zazní jazz od Lacu Décziho. Návštěvníci si tak užijí historii, kulturu a přírodu.

0

Před 3 měsíci

V podzemí vypěstoval půl tuny konopí, soud uložil farmáři 10 let

Petru Včeliš, obviněný z nelegálního obchodování s marihuanou, mohl být odsouzen k 8-12 letům vězení. Původně hrozilo 10-18 let, ale trest byl snížen kvůli nejasným důkazům o zisku. Včeliš odmítá tvrzení o nelegálním prodeji, tvrdí, že konopí pěstoval pro terapeutické účely.

0

Před 3 měsíci

Dálnice D11: Antimonopolní úřad zrušil výběr Budimexu

Výstavba dálnice D11 na Trutnovsku se zdrží, ÚOHS zrušil výběr zhotovitele, Budimexu - má problém s referencemi. Výběr je vrácen do fáze hodnocení nabídek.

0

Před 3 měsíci

Věž a střechy letohrádku Opočno se dočkají nového kabátu

Opravy střechy a věže zámeckého letohrádku v Opočně pokračují, s plánem dokončení ještě letos. Přestavba zahrnuje pokládání nových šindelů a výměnu trámů. Oprava zlepší estetiku i životnost objektu, který je důležitou součástí kulturního života Opočna.

0

Před 3 měsíci

Jarní květy zkrášlí zámek za Schaumburgů

Svátky jara na náchodském zámku přinášejí květinovou nádheru ožívající v březnu a dubnu. Návštěvníci mohou 28. března až 1. dubna obdivovat jarní květiny ve zvýrazněných interiérech II. patra při procházce "Zámkem za Schaumburgů".

0

Před 4 měsíci

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Izraeli nebude

Izrael se kvůli současnému válečnému stavu musel vzdát pořádání Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v příštím roce. Evropská gymnastická unie uvedla, že rozhodnutí bylo nezbytné pro zajištění bezpečnosti sportovců z celé Evropy.

0

Před 4 měsíci