ZPRÁVY Ekonomika Královéhradecký kraj

Hradec Králové končí s elektrokoloběžkami, vsadí na nextbike

Hradec Králové ukončilo spolupráci se společností TO-MI electro kvůli nenaplněným očekáváním ohledně elektrokoloběžek. Město se nyní zaměřuje na sdílené bicykly od společnosti nextbike, která provozuje 250 kol na přibližně šedesáti stanovištích, včetně elektrokol.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Trutnov: Nový parkovací dům za 250 milionů!

Královéhradecký kraj schválil financování parkovacího domu v Oblastní nemocnici Trutnov za 250 milionů korun, které uvolní v letech 2025 a 2026. Projekt zahrnuje šestipodlažní budovu s 275 místy, začátek stavby je plánován na první čtvrtletí 2025.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Nová cyklotrasa ve Včelném: Bezpečnější a ekologická mobilita

Město zahájilo projekt nové cyklotrasy skrz les Včelný, která bude sloužit jak cyklistům, tak lesní obsluze. Původní záměr exkluzivní stezky pro cyklisty byl změněn po analýze, která ukázala potřebu společné cesty. Projekt má zvýšit bezpečnost cyklistů a podpořit ekologickou mobilitu.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Seniorka v Náchodě s falešnou kartou pro invalidy odhalena

V Náchodě byla seniorka chycena s padělanou parkovací kartou pro invalidy, což odhalila městská policie při kontrole. Následně byla obviněna z padělání veřejné listiny, což může mít trestní postih až tři roky vězení.

0

Před měsícem Jiřina Suchorová

Hradecký kraj chystá opravy silnic a mostů za 1,8 miliardy

V Královéhradeckém kraji se připravují na stavební sezónu, která začne na jaře. Opravy silnic a mostů budou stát přes miliardu a 800 milionů korun. Většinu nákladů pokryjí dotace. Klíčové projekty zahrnují opravy silnic II. a III. třídy a několika mostů.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Trutnov rozšíří parkování o 375 nových míst

Trutnov plánuje rozšířit parkování vytvořením 100 nových parkovacích míst a výstavbou parkovacího domu s kapacitou 275 míst v areálu nemocnice. Tento projekt, který má stát zhruba 250 milionů korun, má zmírnit dlouhodobé problémy s parkováním a zlepšit infrastrukturu a dopravu ve městě.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Zásadní výjimka umožní modernizaci tratí na sever od Hradce Králové

Centrální komise ministerstva dopravy schválila klíčovou výjimku, která umožní modernizaci tratí na sever od Hradce Králové. To zahrnuje vysokorychlostní i konvenční tratě. Hejtman Martin Červíček uvedl, že očekává rychlejší spojení Praha – Hradec Králové – Wroclaw.

0

Před měsícem Adam Wágner

Zastávky u nádraží Hronov dočasně přesunuty kvůli stavbě

Autobusové zastávky u vlakového nádraží v Hronově byly dočasně přesunuté do ulice Hostovského kvůli stavebním pracím. Místostarostka Věra Bartošová uvádí, že po dokončení prací se zlepší parkování, chodníky a celkové okolí.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před 4 měsíci Jiří Padevěd

Opilý řidič Škody bez přední pneu zadržen na I/16

Řidič vozu Škoda, který postrádal levou přední pneumatiku, byl zastaven policisty na silnici I/16. Po pozitivní dechové zkoušce překračující dvě promile byl zadržen a odvezen na protialkoholní stanici.

0

Před 4 měsíci Jiří Padevěd

Myslivci z Královy Lhoty chrání srnčata drony

Myslivecký spolek Králova Lhota spustil kontroly polí pomocí dronu s termovizí před senosečí na ochranu srnčat ukrytých v porostech. Tento moderní přístup, umožněný díky bezplatné podpoře majitele dronu, se ukazuje jako velmi účinný a představuje příklad pro další sdružení.

0

Před 4 měsíci Jiří Padevěd

Trať Hradec–Velký Osek: Červnová výluka, autobusy místo vlaků

Od 1. do 10. června bude na trati mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem probíhat nepřetržitá výluka, informovaly České dráhy. Během tohoto období bude zajištěna náhradní autobusová doprava. Linky Z, S, R, P, C a V budou obsluhovat různé úseky trati. Cestující s platným jízdním dokladem mohou bez doplatku využít alternativní trasy přes Pardubice a Kolín.

0

Před 4 měsíci Michaela Prokopová

Vykolejený vlak v Adršpachu způsobil krátkodobé přerušení provozu

Adršpašské skály se ve středu krátce po 18. hodině staly svědkem nehody, kdy vlak vykolejil nedaleko turistického chodníku. Nehoda se stala chvíli po uzavření skalního okruhu, který je do konce června otevřen od 8 do 18 hodin.

0

Před 5 měsíci Rebeka Schmidt

Nová mobilní aplikace usnadní turistům cestování po Česku

Zakladatelé a autoři aplikace, společně s Asociací turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR), zahajují spolupráci na projektu on-line informačního turistického centra (OITC) – mobilní aplikace, která usnadní turistům přístup k informacím o zajímavostech, událostech a službách v ČR.

0

Před 5 měsíci Rebeka Schmidt
Studio UHK